Miért viselkedik így ha megérkezek?
Amikor kiegyek a "lovamhoz" (csak én foglalkozok vele) és megsimogatom, onnantól kezdve kiszakad a többi ló közül és egyfolytában engem követ bárhova is megyek. Egyszerűen ha megérkezek képtelen visszamenni a többi lóhoz. Nem látom el répával, nem szoktam neki "meglepetéseket" adni. Néha szoktam neki 3 szál répát vinni, hetente egyszer. Nem azért, mert nagyon élvezem ha nekem szenteli a figyelmet, de nem gondolom hogy utánam kéne koslatnia. Oké hogy odajön és "üdvözöl", na de hogy bárhová megyek jön utánam...
Karámba van és a karámfalig tud menni természetesen. Ha bemegyek a nyergesbe addig áll ott és figyel amég ki nem jövök. Kezd ilyen önző viselkedéssé átalakulni (szerintem), mert nem tudok egy lovat se kivinni ugyanis elzavarja. Állandóan ott van ahol én és nem lehet elzavarni vagy normálisan kihozni vagy bevinni egy lovat.
Szia!
Ez teljesen természetes viselkedés, csak úgy látszik, hogy nagyon ragaszkodó a paci, és nagyon szeret téged. A legjobb megoldás, hogy leszálljon rólad, ha bezárod a karámba, és addig egy másik lóval foglalkozol. Aztán odamész hozzá is, de nem kivételezel ve, mert akkor azt hiszi, hogy kisajátíthat. Remélem beválik, sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!