Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Altassam vagy ne?

Cickafarok76 kérdése:

Altassam vagy ne?

Figyelt kérdés
Sziasztok, van egy 20 éves kutyám, velünk van már kicsi baba kora óta ( találtuk ), Apukámékkal élt, de ahol Ők laknak nagyon sok, nagy lépcsőn kell lemenni és ezért, meg azért mert nálunk a cica hozzábújik és ez erőt ad neki, magamhoz vettem . Nem megy ki magától a kertbe pisilni, hanem ahol éppen éri. Nem lát és nem hall és neki megy az ajtónak mindennek. Most egy külön szobája van ahol csukva az ajtó, oda pisil, kakil. Nagyon jól eszik, iszik és egészséges a széklete is . Vékony, de nem olyan vészesen . Nehezen megy, de a 2 lépcsőn lemegy ügyesen és az ágyra fel - mert a szobájában ágy van . November környékén látta az Állatorvosunk, aki minden kutyánkat kezel tízén évek óta. Ő azt mondta, hogy tök egészséges és, hogy nem kell még elaltatni, majd az idő. Azóta azért fél év eltelt. Én azt mondtam, hogy nem altatom el, de megoszlanak a vélemények . Nem tudom, hogy szenved e. Mostanában éjjelente ugat, de nem tudom mit szeretne, mert van minden víz minden . Talán hosszú lett, de olyan dilemmában vagyok, hogy engedjem a vadászmezőkre, vagy maradjon még velünk amíg lehet . KÖSZÖNÖM
2013. ápr. 5. 00:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
egybár=ugyebár
2013. ápr. 5. 11:21
 12/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nagyon együtt tudok veled érezni, én is hasonló cipőben járok, csak sajnos az én kutyám nem öreg. 5,5 éves gyönyörű magyar agaramnak nyirokcsomó daganata van. Nekem is iszonyat nagy dilemma, hogy mikor jön el az idő, mikor el kell elengednem, mert egyik pillanatban energiabomba, másik pillanatban (estére) általában egy kicsit letört. Félek, hogy hirtelen romlik az állapota... Én a helyedben akkor hoznám meg ezt a döntést, amikor látom, hogy a kutyám maga alá piszkít, tehát nem tud felkelni, rosszul veszi a levegőt, nagyon levert, étellel és semmi egyébbel nem motiválható. Nekem is azt tanácsolták, hogy akkor adjam meg a végtisztességet, amikor már nagyon kedvtelen, nem motiválható, és hogy úgyis látni fogom... Csak nehéz ezt eldönteni, mert ők nem tudják mondani, ha fájdalmaik vannak... És én egy percig se akarom, hogy komolyabban szenvedjen, fájdalmai legyenek...

Szép napokat kívánok a kutyusnak, és neked is. Szeresd nagyon :)

2013. ápr. 5. 22:19
 13/18 A kérdező kommentje:

mindenkinek nagyon köszönöm, nagyon szép tőletek ,hogy ennyien válaszoltatok, nem fogom elaltatni , megvárom amíg Ő dönt így.

Egyébként 2 idős kutyát már eltemettem kis koromban, és van még egy 17 évesem és két fiatal suhanc a kertben.

Nem tudok képet ide tenni ?

2013. ápr. 6. 00:45
 14/18 A kérdező kommentje:
2013. ápr. 6. 01:08
 15/18 anonim ***** válasza:

Ő a szóban forgó kutyus a képen? Ó, hát szerintem egész jó állapotban van, aranyosak a cicával. :-)

Ha te is bírod ezt a helyzetet és a kutya is elfogadhatónak érzi az állapotát, akkor tényleg érdemes még hagyni.

2013. ápr. 6. 17:02
 16/18 anonim ***** válasza:

Ja és az jót tesz neki ha vele van a macska vagy másik kutya, pláne ha alszik. A kutyák szeretnek csapatban lenni, egyszer olvastam, hogy állítólag amikor ilyenkor alszanak egy mindig ébren van, vagy csak látszólag alszik, hogy ha veszély fenyegetné őket akkor tudjon lépni.

Talán amellett, hogy jól esik neki egy másik állat közelsége ez még meg is nyugtatja és biztonságot adhat neki.

2013. ápr. 6. 17:05
 17/18 A kérdező kommentje:
Igen Ő :)
2013. ápr. 7. 23:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Egyébként az utolsó néhány hónapban az én öreg kutyusom mellől sem mozdult a macsek. A mi kutyusunk rákos volt, és mindig ott dorombolt neki a cicc, ami azért is jó, mert elvileg fájdalomcsillapító hatása van :)
2013. ápr. 8. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!