Altassam vagy ne?
Kedves kérdező!
Nagyon együtt tudok veled érezni, én is hasonló cipőben járok, csak sajnos az én kutyám nem öreg. 5,5 éves gyönyörű magyar agaramnak nyirokcsomó daganata van. Nekem is iszonyat nagy dilemma, hogy mikor jön el az idő, mikor el kell elengednem, mert egyik pillanatban energiabomba, másik pillanatban (estére) általában egy kicsit letört. Félek, hogy hirtelen romlik az állapota... Én a helyedben akkor hoznám meg ezt a döntést, amikor látom, hogy a kutyám maga alá piszkít, tehát nem tud felkelni, rosszul veszi a levegőt, nagyon levert, étellel és semmi egyébbel nem motiválható. Nekem is azt tanácsolták, hogy akkor adjam meg a végtisztességet, amikor már nagyon kedvtelen, nem motiválható, és hogy úgyis látni fogom... Csak nehéz ezt eldönteni, mert ők nem tudják mondani, ha fájdalmaik vannak... És én egy percig se akarom, hogy komolyabban szenvedjen, fájdalmai legyenek...
Szép napokat kívánok a kutyusnak, és neked is. Szeresd nagyon :)
mindenkinek nagyon köszönöm, nagyon szép tőletek ,hogy ennyien válaszoltatok, nem fogom elaltatni , megvárom amíg Ő dönt így.
Egyébként 2 idős kutyát már eltemettem kis koromban, és van még egy 17 évesem és két fiatal suhanc a kertben.
Nem tudok képet ide tenni ?
Ő a szóban forgó kutyus a képen? Ó, hát szerintem egész jó állapotban van, aranyosak a cicával. :-)
Ha te is bírod ezt a helyzetet és a kutya is elfogadhatónak érzi az állapotát, akkor tényleg érdemes még hagyni.
Ja és az jót tesz neki ha vele van a macska vagy másik kutya, pláne ha alszik. A kutyák szeretnek csapatban lenni, egyszer olvastam, hogy állítólag amikor ilyenkor alszanak egy mindig ébren van, vagy csak látszólag alszik, hogy ha veszély fenyegetné őket akkor tudjon lépni.
Talán amellett, hogy jól esik neki egy másik állat közelsége ez még meg is nyugtatja és biztonságot adhat neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!