Mit tegyek? 2 evesek lesznek az iker fiaim, es mar legalabb 6honapja hajnal 4.30 es 5.30 kozott felkelnek es kiugranak az agybol es nem akarnak vissza aludni. Arrol nem beszelve meg ejszaka is 2szer felkelnek. Hogyan altassam vissza oket?
Ne fektesd le őket este 8kor :)
Új napirend kellene nektek. Pl. egy órával kitolod az esti fektetést, a délutánit szintén.
vagyis fél 8kor :)
Szerintem ez tényleg iszonyat korán van, nem fognak már 12 órákat aludni egyhuzamban.
2 évesen túl korai a fél 8-as fekvés! Bőven ráér este 9-kor letenni őket, itt a jó idő, még délután ki lehet menni, rohangáljanak, fáradjanak le, vacsi, fürdés, este 9-kor alvás és tuti alszanak reggel legalább 7-ig.
(a délutáni alvást pedig időzítsd 12 és 15 óra közé)
Nekem a 3 éves fiam csinálja ezt 3 hónapja. Hajnali 4:00 és 5:00 között kel. Akkor közli, hogy kialudta magát, aztán ráncigál kifelé a nappaliba, hogy menjek vele kirakózni, mesét olvasni stb. Nagyon ritkán sikerül csak visszaaltatni. Kipróbáltunk már sok mindent. Például heteken át kilenc után fektettük le, nem jött be, akkor is négykor kelt.
Két hete amikor megfázás miatt a gyerekorvosnál jártunk rákérdeztem, ő mit javasol. Azt mondta nem tudok mit tenni, a fiamnak most ilyen a biológiai órája, hogy 4:00 órakor ébred, és higgyem el, ezen én nem fogok tudni változtatni. Legyek türelemmel idővel vissza fog állni, a régebbi 6:00 - 7:00 órai kelésre.
Annak idején a nagyfiam is csinált hasonlót így tél vége felé, csak sokkal rövidebb ideig (kb. 5 hétig), és akkor hagyta el a korai kelést, amikor a tavaszi óraátállítást követően az esti lefekvés előtt is kimentünk futkározni, játszóterezni. Most is ebben bízok, mert akkor már csak néhány hétig kell kihúzni. Néha már szabályosan sírva fakadok reggel, mert annyira szeretnék még aludni 1-2 órát, és a gyerek nem hagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!