Mit tenne a kutyád, ha valaki sétáltatás közben megtámadna téged? Milyen fajta?
kaukázusi kanom van, olyan szuicid elmebeteggel még nem találkoztunk, aki szembe mert volna szállni vele, de olyan már előfordult, hogy morogva állt közém és a veszélyforrás közé.
egyébként a kutya nem azt érzi elsődlegesen, hogy az idegen támadni akar-e vagy sem, hanem a gazdája hangulatváltozásait. volt olyan eset, amikor vaklárma volt a parám, nem akart bántani az illető, de annyira horrorisztikus körülmények között került elém, hogy hipp-hopp felugrott a pulzusom, elárasztott az adrenalin, a kutya pedig reagált. morgásnál sosem kellett továbbmennie egyébként, és ahogy az én idegeim is csillapodtak, úgy ő is lehiggadt és mentünk tovább.
Sétáltatás közben a semmiből hirtelen előttünk állt egy hegyomlás méretű kaukázusi.Sötét volt,meg tél.Először engem akart megtámadni,de a kutyám (amstaff) elém állt,így neki ment a kutya.A sajátomra rászóltam,hogy ne támadjon,mert nem szívesen néztem volna végig egy kau-staff harcot.Pont mikor rászóltam az enyémre,és az mögém állt,akkor rohant felénk a kau gazdája és betessékelte az udvarba.Mint kiderült,a kocsijával állt be a kertbe és akkor látott meg minket az ő kutyája.A kutyára nem haragudtam,csak a gazdára,mert iszonyat felelőtlen volt és még neki állt feljebb.
"Szegény Döme,meg is halhatott volna!Öreg ő már a harchoz!"
11 éves volt a Döme,és a kedves gazdi nem akarta elhinni,hogy Dömécske kezdte a dolgot :)
Az agaram először kitérne, de utána valószínű oda, odaharapna.
Viszont a másik kutyám komondor, így senki nem olyan hülye, hogy megtámadjon minket. Ő harapna és felborítaná a támadót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!