Mit tenne a kutyád, ha valaki sétáltatás közben megtámadna téged? Milyen fajta?
Volt ilyen. Mentünk le a lépcsőházban, amikor kijött az egyik lakó részegen, hogy ő most le akar lőni... Jött felénk, a kutyám közénk állt, megmorogta, ami hatásos volt, mert a fäszi hátrébb lépett, onnantól meg a felesége visszavitte a lakásba, mi meg mentünk tovább. Rottweiler volt.
17/L
Mi szerettük az utcáról befogadni a kutyákat. Egyszer sikerült egy fantasztikus kutyát kifognunk. Nem szerette a kisebbséget. Volt egy banda akiket nagyon utáltam és egyszer megugatta őket egyből beszaladtak a házba. Volt egy eset hogy sétáltunk haza fele erre szaladt a férfi a villamoshoz és úgy meg ugatta hogy a férfi felugrott az autónak a motorház tetejére
-
mosolyogtam a két válaszon :) a husky egész biztosan nem fogná fel játékként ha a gazdival szemben valaki fenyegetőleg lépne fel. ugyanis a kutya megérzi a veszélyt és főleg azt ha a gazdi megijed. ami valljuk be egy automatikus rekció az első pillanatban. az már megint más kérdés hogy ezáltal meghátrálunk vagy felvesszük a harcot az idegennel szemben.
a domináns gazdit pedig nem hiszem hogy a kutya csak nézné miközben elgyepálja a támadót. szerintem ő is részt venne a gazdival egyetemben a bunyóban.
nekem pitem van. őszintén szólva még nem kerültem ilyen helyzetbe és valljuk be nem is szeretnék. ugyanakkor nekem is az a véleményem hogy a kutyám megtámadná azt akitől félek. ösztönös rekciója ez hogy a gazdinak baja nem eshet. ő is befeszül egy két olyan fazonra akit ugy vél nem szimpi de amint jelzek neki a pórázzal vagy ha nincs pórázon, hanggal akkor nem foglalkozik az illetővel. bár a fél szeme egész biztos még így is rajta van. egyszer a párom eljátszatta a családtagjaival hogy tegyenek úgy mintha vernék őt meg e védi a kutya. hát megvédte. igaz akkor még kölyök volt. ma már nem játszanak ilyet mert nem olyan buli "hergelni" egy hatalmas pitet, amelyik még ha nem is ugrik de elég durva szinten morog arra aki a "második számú" gazdiját bántani akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!