Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez jó módszer, hogy tudja ki...

Ez jó módszer, hogy tudja ki a falkavezér, vagy csak megijeszti?

Figyelt kérdés
Pl.: mikor felugrik az ágyra, vagy mikor eszek és odajön kunyizni s nem hagy békén, mint egy kutya, el kezdek morogni meg "ugatni" erre ő fülét farkát behúzza és elsiet. Ez jó módszer, vagy csak azt érem el hogy félni fog? most 3 hónapos
2009. szept. 19. 20:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

:-) Megnézném... :-)

Most nem tudja szerintem mire vélni a viselkedésed, azért szalad el.

Ha határozott hangon, röviden rászólsz, hogy nem szabad!!, akkor hosszabb távon eredményesebb leszel. :-)

Tehát nem a tutujgatós hangon, ahogy egyébként, hanem szigorúbban. :-)

2009. szept. 19. 20:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én is szoktam morogni, de nem ijed meg, csak tudja, hogy akkor hagyjon. Vagy visszamorog, ha terrieres kedvében van.

Szerintem egy erősen mondott NEM! jobb lehet. Enyém érti, 3 hónaposan is értette, csak következetesen csináld: felugrik az ágyra, mondod, h NEM! (vagy mikor látod, h készül felugrani) és lelököd/ellököd. Egy idő után érteni fogja.

Ha simán kunyerál vagy játszani akar, akkor csak hagyd figyelmen kívül, fordulj el.

2009. szept. 19. 20:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Mordulni és morogni is szoktam, ez teljesen felváltotta nálam az előző kutyámnál alkalmazott "NEM!"-et, jobban is működik, könnyebben árnyalhatom. Egyáltalán nem lett félős a kutyám, azonnal érti a 'parancsokat', sztem nem lehet rosszabb mint a szóbeli parancs, ez is az is vokális, akkora a különbség mint a különböző nyelveken nevelt kutyák esetében. Érdekes módon ha más (akár kóbor) kutyáknál alkalmazom (megszoktam), sokszor ott is működik.

Ugatni nem szoktam, bár mondták már rám. :)

2009. szept. 22. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!