Hogyan tanítsam meg a kutyámat parancsra vicsorítani, ugatni?
Figyeld meg mire ugat a kutyád. Ajtócsengő kopogtatás stb. és ezt használd.
Ha pl. a csengőre ugat, álljatok az ajtóba utasítsd, hogy ugasson aztán nyomd meg a csengőt. Ha felvakkant rögtön jutalmazd meg. Ezt többször ismételd meg.
Aztán add ki a vezényszót de ne nyomd meg a csengőt. Ha többször kell ismételgetni, ismételjétek a csengővel még.
Fontos, hogy ne csak egy ajtónál gyakoroljatok, nehogy helyhez kösse a gyakorlatot.
A vicsorításra nem tudok tippet adni bocsi.
trükkökkel én sose fordultam oktatóhoz, szerintem amit én otthon megtudok neki tanítani, azért felesleges külön fizetni. csak olyanért, amire otthon nincs lehetőségem(agility,ÖV) Szerintem ha vicsorgásra akarod tanítani, és klikkerezel, akkor figyeld, hogy mikor vicsorít, (bár, az nem feltétlen jó, mert lehet, hogy egy agresszív viselkedésre erősítesz rá)
Inkább próbáld meg azt, hogy pl vajat kensz a felső ajkára belülről, és lehet, hogy akkor felhúzza a száját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!