Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy legyek a falkavezér?...

Hogy legyek a falkavezér? (több lent)

Figyelt kérdés
Két szuka kutyám van. Kis testű keverékek. Az idősebb 8 éves vele semmi gond elfogad mint falkavezér. A fiatalabb nemsokára 1 éves lesz. Ha nincs kedve hozzám akkor megmorog, néha harap is. Én ilyenkor a szeméébe nézek, rászólok de nem használ. Mostanában elkezdte azt hogy nem csinálja meg a betanított trükköket csak ha van vmi a kezemben (mert kézjelre tudja) Miért csinálja ezt? Semmibe vesz. Segítsetek!
2013. márc. 28. 14:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

ezt jó hallani. akkor viszont ne aggódj ezzel teljes mértékben a te kezedben lesz az irányítás, hidd el azonnal viszább fog venni. az enyém is domináns és minden olyan alkalommal ha nem viselkedett így jártam el. volt hogy még tovább is húztam a "nem veszünk észre itt senkinek nem kellesz" szitut hadd szenvedjen. majd meglátod hogy azonnal viselkedni fog. az enyém olyankor volt a legtökletesebb mindig. úgy figyelt rám mint a kisangyal. az a jó ha les rád távolról viszont nem megy oda kéretlenül. nah olyankor a helyzethez mérten még egy kicsit várhatsz és akkor odahívod magadhoz de nem cukin hanem határozottan, érezhető legyen számára hogy most örüljön hogy magadhoz hívtad. ha azt látod hogy a másikhoz menne akkor még útközben nyomatékosan rászólhatsz hogy idegyere! ha nem reagál elzavarod. a fektetés is azért fontos hogy szintén nyomatékosítsad benne ki az úr a háznál.

minden esetben így jársz el és hidd el át fogod vészelni ezt a korszakot. a morgásnál is azonnal ugyanígy. minden esetben legyél nagyon szigorú. figyeld őt. ha nem látni rajta hogy szenvedne akkor ne hívd magadhoz. várni kell addig amíg tényleg betojik hogy nah akkor most ő nem kell senkinek. mindig figyelj arra is hogy ne legyen rutinos és sablonos a dolog mert akkor elveszti az értékét ez a büntetés. jelszó: ha nem viselkedsz, nekünk nem kellesz.

2013. márc. 28. 18:53
 12/13 A kérdező kommentje:
És a családom? Mert ugye még gyerek vagyok és vannak tesóim is mamám is itt él. Nekik is ki kell zárni őt? Mert azt biztos h nem csinálnák meg ők nem hiszem h nagyon örülnének ennek.
2013. márc. 28. 19:54
 13/13 A kérdező kommentje:
De én töltöm velük a legtöbb időt
2013. márc. 28. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!