Egy négy éves rottinal elerhetem, hogy én legyek a "falkavezer"?
értesz hozzá ?? lelkileg,mentálisan ,és fizikailag képes vagy megnevelni egy rotit ??
vagy csak egy amatőr kutyás vagy ,aki szeretne egy komoly állatot?
hogyan érheted el ??
úgy ,hogy megtanulod ! és a tanultakat alkalmazod .
pl: kutyasuli.
ha, ezek nem tetszenek,és a sok okos tanácsot meghallgatva,mégis rosszul döntesz,sőt félreneveled, hát a roti egy erős wessenű kutya ,hamar rá fog jönni, hogy ki a gyengébb :)
A kutyasulin gondolkoztam. Ki is néztem egy jót . Bár nekem a szemlyi edző jobban tetszik , hogy ő jönne ki hozzánk .
Beismerem. És nem is fogok mentegetozni, volt kutyusom, de nem rotti. De elég értenek és erősnek érzem magam , hogy egy nagy felelősséget a kezembe vegyek. Nem tegnap álmodtam meg , hogy szeretnék egy rottit. Vártam , hogy meglegyen minden ami szükséges . Pénz sulira vagy szemlyi edzore, nagy hely kertel. És begyujtottem néhány tapasztalatot.
A tervem ( ha szerintetek nem jó vagy valami , ne lehurogjatok, higyjetek el ha tudom , hogy az kutya nem való nekem akkor csak a kutyus jár rosszul , inkább körülnézek egy könnyebben kezelhetobb kutyaert :) ) tehát : sok odaadással nevelgetem , nem fogom hagyni hogy felül kerekedjen rajtam. Elviszem kutyasuliba vagy személyi edzőt hívők igy ő(k) is tudnak tanítanittanasot adni.. ha időközben látom , hogy valami nem jó , nem az utcára teszem a kutyát hanem valtoztatok. Vissza a kutyasuliba / szemlyi edzohoz. És valtoztatok .
Ahogy írták, ha valóban következetes leszel, akkor nem lesz baj.
Én inkább a kutyasulit ajánlanám a kijárós tréner helyett. Így a kutya is szocializálódik, ha esetleg hiányosságai vannak e téren, meg különben sem árt, ha kutyaközösségben van és neked is jó lesz majd más gazdikkal találkozni, beszélgetni, tapasztalatot cserélni.
Én azt tanácsolom, hogy még mielőtt bármit csinálsz, mielőtt nálad lenne a kutya menj el a kutyasuliba és kérdezgessed őket, hogy mit tanácsolnak. Hogyan történjen a hazahozatal, az etetés, az első éjszaka...
Felnőtt kutyának már kialakult a jelleme. Tehát kaphatsz pontos jellemzést, milyen alapból a kutya. persze, ilyenkor az is számít, idáig miként nevelték.
Mindenképpen neked kell megismerned a kutyát, aztán eldöntened, megfelelő-e hozzád.
mit teszel ,ha rád morog ??
ha nem fogad szót?
ha elfut,ha makacskodik??
következetességgel , még nem fogod tudni megbüntetni:)
-rengeteg mozgatás!!
-sok sok séta a szocializálás miatt !!( kettőtök összecsiszolódására célzok )
-nyugodt ,higgadt viselkedés ( a rotik nem szereti az ideges embereket !és nem szeretik a feszült ,és nyugtalan ,magukban bizonytalanokat sem , mert akkor kénytelenek átvenni az irányítást. erre teremtődtek !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!