Mit tegyek? (Kutya - Falkavezér probléma)
Van egy kutyusom. Sokat foglalkozom vele, igyekszem tanítani és rengeteget labdázunk, apportírozunk.
Az a helyzet, hogy mikor beköltözött hozzánk a kölyökkutyus (olyan fél éve), igyekeztem őt tanítani, olyan napi 10 percet okítottam. (Tovább nem tudtam lekötni a figyelmét.) Aztán, gondoltam, akkor megtanítom neki az apportírozást, hadd vezesse le az energiát. Ja. Csakhogy dobni nekem is meg kellett tanulni xd
Jó néhányszor célt tévesztettem, és beledobtam a labdát a tujafába. (Szegény.) Már jobban megy a dobás, csak az a baj, hogyha most már tanítani szeretném a kutyát, akkor egy olyan 5-10 perc után elrohan, és elkezd a tujafa körül rohangálni. Gondolom, labdázni akar. (Egyébként nagyon nagy labda-fan, ha a kezemben van a labda, egyszerűen meg van babonázva...)
Azt is olvastam, hogy nekem kell kezdeményeznem a játékot. De ilyenkor mit tegyek? Hívom vissza, jön is, de aztán megint elrohan, és körültáncolja a tujafát...
Mi ilyenkor a helyes cselekvés?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat! :D
#1 - Hát. Kösz.
#2 - A labda a végén mindig nálam marad :D Jegyzem. Majd összeállítok neki egy akadálypályát. Plusz tervezem, h elviszem kutyasuliba.
Egyébként mire kell odafigyelni, mikor kutyasulit választok?
Tudtok játékokat, ami leköti a kutyáitok figyelmét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!