Ebben az esetben mikor célszerű az ivartalanítás?
Néhány hete a szó szoros értelmében örököltem egy kutyát. Imádni való szuka kutyus, most 8-9 hónapos, 18-20 kilós. Az oltásai idáig rendben megvoltak, de vinnem kell a 2. veszettség ellenire.
Na szóval. Nem értek a kutyákhoz ilyen téren, de nem teszem meg, hogy elpasszolom, hiszen csak a kutyus maradt nekem nagyim után és az ő kívánsága volt, hogy én viseljen gondját.
Ha minden igaz, akkor még nem tüzelt a kutya, mostanában lesz aktuális a dolog. Nem tudom, hogy érdemes-e megvárni a tüzelést és utána ivartalanítani. Vagy ha nem várok és minél előbb vinném, akkor ha úgy alakul tüzelés közben is megcsinálják?
Help!
Tüzelés alatt nem műtik meg, de ha még nem látod jelét a tüzelésnek, akkor mindenképp csináltasd meg.
És nagyon büszke vagyok Rád, amiért magadhoz vetted a blökit :) Sok örömet kívánok Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!