Érvek az ivartalanítás mellett. Ötletek?
Komolyan ez a legnagyobb gondod?Még ha szukáról lenne szó talán megérteném.Nem a te felelősséged ha valaki a szukáját
befedezteti.Már csak azért sem mert ez nem a te kutyád.
Nem az én felelősségem, mivel nem én tartom a kutyát, hanem a gazdáié. És nem csak a szuka kutyáé, ha van neki egyáltalán gazdája. Telekről van szó.
Van olyan, hogy felelős állattartás. Sajnos a magyar társadalom ismerete eléggé hiányos ebből a tárgyból. Sajnos.
Már nem élek velük, de nekem is megvan a jogom kifejteni a véleményemet, tanácsot adni, mint ahogy nekik is.
Azért tettem fel a kérdést, mert mi macskát fogunk tartani, és igen, szabadidőmben annak a "gondnak", "problémának" szentelem az energiámat, hogy utánanézzek, hogyan lehetnék jó gazdija a leendő macskámnak. Nekem az a legnagyobb gondom, de nem szeretném azt se, hogy az anyukámnak és az élettársának később olyan bajai legyenek, hogy a kutya a pároztatás után mondjuk bolhás vagy beteg lett. A kutyatartáshoz nem értek, de tudtommal ott is van _felelősség_.
Kzedtenek ezt olvassák el: [link]
Aztán járjanak utána, hogy mennyi betegséget össze tud szedni egy kan is és aztán milyen nehéz kikezelni belőle.
Ha nem fedez folyamatosan, akkor meg állandóan feszült lesz és elszökdös a tüzelő szukák után. Na, akkor szed csak majd össze mindenféle nyavalyát...
Kan KÁJ? Már önmagában ez elég nyomós érv az ivartalanítás mellett... :)
Ha nincs törzskönyve, nem fajtatiszta. Magára valamit is adó szukás nem engedné, hogy befedezze a kutyáját.
Arról nem is beszélve, hogy a KÁJ-ok nem kispályások. És ha már fedezett a kan, sokkal dominánsabb lesz, elvégre a szaporodás a farkasoknál csak a falkavezér kiváltsága. Nem kéne megvárni, hogy a hormonok elvegyék az eszét és rangsorvitákhoz vezessenek. Egy csivavát viszonylag könnyen lerendezel, ha a fejedre nő, de egy domináns közép-ázsiai azért nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!