Felelőtlenség lenne most kutyát venni?
Az etetésére biztosan elég lenne ez a pénz! Kérdés az, hogy ha dokihoz kéne vinni, abba besegítenének-e a szüleid?
Ill. ha kutyás tapasztalat nélkül amstaffot szeretnél, nagy a valószínűsége, h esetleg szükség lesz kutyasulira is, ami szintén nem olcsó mulatság!
Egy amstaff lemozgatásához napi 2-3 óra szükséges + agyilag is le kell fárasztani. Akkor vállald be, ha ezt akár 10-15 éven át tudod neki biztosítani!
A kutyus árára is tegyél félre, tenyésztőnél kb. 70-80eFt-tól indul hobbi célra, nem érdemes rajta spórolni!
Ill. azt is mérlegeld, vagy-e elég határozott, következetes, mert nagyon könnyen a fejedre nőhet!
Én ilyen anyagi körülményekkel kisebb kutyát választanék. Egy felelős állattartónak sajnos bele kell kalkulálnia azt, hogy mivan, ha nem lesz egészséges a kutyája, avagy ha az is, bármikor megbetegedhet, bekaphat egy kullancsot, megehet valami vackot, amit nem kéne, lehet bármi baja. Sajnos ma az állatorvosi költségek elég brutál áron mozognak és ha a kajájára is éppen csak futná, akkor ez nagyon földhöz tudja vágni a családi költségvetést. Ezt sokan nem gondolják végig előre és itt is számos olyan kérdést lehetett már olvasni, hogy mit csináljon az illető, hogyha a kutyája beteg, de nincs pénze orvosra!? Ne járj így, ha szeretni fogod a kutyádat, márpedig gondolom szeretni fogod, akkor nem lesz annál borzalmasabb érzés, amikor beteg, látod rajta hogy szenved és te nem tudsz azonnal segíteni neki!
A kaján felül nem beszéltünk még egy spot on áráról, ami kb 3 ezer forint havonta.
Amikor hozzád kerül kell venned neki két tálat, nyakörvet, pórázat, alsó hangon egy 5 ezres, és akkor még jól is jártál. Kell valami játék amit agyon rághat, kellenek a kötelező oltások.
Egyébként nem értek ehhez a fajtához, de egy mondjuk 25-30 kilós kutyának átlagosan mondjuk 250 g táp kell naponta, akkor könnyen kitudod számolni, hogy egy 15 kilós táp meddig elég. Nyilván nem mindegy, hogy tescos 900 forintos szeméttel eteted, vagy minőségi táppal, ha az árat vesszük figyelembe én azért egy jó középmezőnyt javaslok legalább!
Mindent összevetve, ahogy fentebb említettem én most még így nem vállalnék be egy ekkora kutyát, maximum egy kisebbet, akinek a járulékos költségei alacsonyabbak lesznek (kevesebbet eszik, kisebb/kevesebb bolha és kullancsírtó kell rá stb), ezáltal ha esetleg megbetegszik, arra az esetre tudsz egy kicsit spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!