2 éves gyereked mellé milyen kutyát vettél kertes házba?
Én a gyerekek mellé egy újfundlandit fogok venni ha össze jön rá a pénz mert a német juhászunk hamar megunja és ott hagyja a gyerekeket ráadásul az újfundlandi nagyon türelmes s ösztönből óvja a gyerekeket én megtapasztaltam mikor a haverom gyerekéhez odamentem és az ő újfundlandijuk rám morgott pedig spanok vagyunk a kutyával csak agyereket féltette
itt egy videó erről a fajtáról
én ilyen kicsi gyerek mellé kisebb de stramm fajtát javasolnék aki nem dönti fel de nem is olyan kicsi, hogy könnyen kárt lehessen okozni benne és könnyen nevelhető pl a shetlendi juhász mondjuk... kisebb testű, kinn és benn is tartható, gyakran használják terápiás kutyának, bár élénk és igényli a napi foglalkozást (mint minden kutya) de nagyon empatikus és hamar ráéreznek, hogy hol is vannak a határok.
De mindenképpen alaposan gondold át mert ilyen kicsi gyerek mellé kutyát venni nem kis melót fog nektek adni, hiába van kert, a kutyát azért sétáltatni kell, hogy szocializálódjon és új ingerek érjék.
Gyakorlatilag (mérettől függetlenül) bármely kutya megfelelne, de ehhez olyan gazdi kell aki képes kezelni az esetleg nehezebb természetű kutyusokat is.
Viszont (ami nem derült ki a kérdésedből), ha kezdő vagy vagy nem értesz annyira a kutyákhoz, akkor egyértelműen az újfundlandi a legbölcsebb választás ahogy 'macilaci08' is írta fentebb. Saját tapasztalatommal is csak meg tud ezt erősíteni. :)
Cane corso, rotweiler ? :D valószínű hogy első kutyásnak? nagyon jó tanács gratulálok hozzá :D corsot legalább annyira nem ajánlom gyerek mellé mint ahogy pitet meg ambullt sem.. miért? mert kezelni kell tudni őket.. persze tudom én cukik meg minden de ha ráfekszik véletlen a gyerekre az se vicces pláne ha mondjuk direkt is akarna valamit csinálni... hülyeségeket ne ajánljunk már könyörgöm..
gyerek mellé úgy hogy nem volt még nagyon kutyád, golden, labrador, palotapincsi, cavalier spániel esetleg egy francia bulldog. ilyeneket..
mi közöd hozzá:)
az baj ,ha a gyermek már nem 2 éves?
különben meg tökmindegy .
a kutya felelőssége éppen úgy a tiétek,mint a gyerek iránti felelősség, csak a kutya gyorsabban tanul.
egy 2 éves gyerek rendesen lefoglalja az ember majd minden percét:)
egy kölyök kutya szintúgy :)
de a kettő együtt??? rémálom a köbön:)
talán oka van annak,hogy minden valamire való kutyás szakkönyv leírja ,és minden komoly kutyás elmondja : a gyermek 3 éves kora előtt kutyát ne!
persze ez arra vonatkozik akinek még nem volt kutyája .
ha így nézzük, szerintem első kutyát a gyerek ,vagy a kisebbik gyerek 8-10 éves kora előtt NE !
gondolom a kérdés erre vonatkozik !!
és nem erre :
--viszont más a szitu,ha az ember már gyerek kora óta tart kutyát, akkor ért hozzá,foglalkozik vele,stb ,és ilyen helyzetben egy-két-három gyerek nem probléma,függetlenül attól,hogy hány évesek a gyerekek .hiszen valószínűleg már akkor is volt kutya a háznál amikor az első gyermek megérkezett.
gyerek korom óta volt a háznál kutya.. 2éve kezdtem el kutyázni komolyabban. Előtte a kutyáink az utcára csak akkor léptek ki mikor orvoshoz vittük őket.
Ezzel csak azt akarom, hogy nem feltétlenül függ össze a kettő.
Benáthegyi. Csak őket tudom javasolni. Van egy három éves kishúgom és a többi nagytermetű kutyánk rá se hederít, vagy nagyon hamar megunják.Sajnos a bernáthegyink már nem él, de imádtam. Annyira szerette a gyerekeket, olyan jó szívű volt. Most egy bernáthegyi keverékünk van, imádják a gyerekek, egy szelíd óriás.:)
A "testvérét" az újfunlandit is nagyon ajánlják gyerekek mellé, szintén hasonló kaliberűek mint a bernátok. Sok filmben is dadát játszanak az ilyen fajta kutyák és az életben is ilyenek.
Nyugodt szívvel tudom neked ajánlani ezt a két fajtát kisgyerek mellé.
Kérdező!
Először is fogalmazd meg magadnak, hogy minek is kell kutya? Csak azért, hogy legyen? Vagy házőrzőnek is? Esetleg vmit sportolni akarsz vele?
Kint/benti/kinti-benti legyen, milyen szőrű, milyen habitusú?
Aztán keresgélj fajtákat, nézd meg, mit igényelnek.
Vesd össze ezt a szabadidőddel, azzal, hogy mit tudsz biztosítani a kutyának! Aztán dönts :)
De napi 2-3 óra minimum kell a kutyára: séta, nevelés, játék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!