2 éves gyereked mellé milyen kutyát vettél kertes házba?
hát hiába, Szilvi&Argos, valamint Diesel tanácsait mindig érdemes elolvasni :)
egy menhelyi kutyust ajánlok, ott megmondják, melyik a legmegfelelőbb.
Am szerintem kicsit félre lettem értve.. ezek tökéletes kutyák tudnak lenni gyerek mellé persze. Csak tudni kell kezelni őket, akár szakszerűen foglalkozni sem árt..
Amúgy sulin is pont most beszéltük meg hogy egyre több corsó van országszerte.. nyugdíjasok is veszik.. az meg senkit se érdekel hogy ha nem nevelik meg rendesen akkor csak féléves koráig tudják sétáltatni mert elrántja őket.. Ismerek egy ambult egy idősebb faszival van úgy sétáltaja hogy ha meglát egy másik kutyát akkor egyből keres valamit amihez oda tudja kötni mert alig bírja megtartani..
Az a baj hogy az emberek látnak cuki képeket pitekkel stafikal meg corsokkal ahol közösen egy képen vannak egy gyerekkel és azt hiszik hogy milyen cukik.. ezek a kutyák nem erre vannak kitalálva. Erős védő ösztönük van (többnyire kifejezetten dominánsak is) Nagyon zsákmányosak... ha valaki nem megfelelően áll hozájuk tragédia lehet a vége. És fogunk is ilyenekről hallani egyre többet mivel ilyen qrva népszerű lett az amstaff..
Nekem mikor meglátják az ambulom sokan mondják hogy húúú ilyen kell de cuki hogy bújik, milyen okos stb stb sbt. az hogy én ezzel mennyit szopok hogy ez a kutya ilyen legyen meg nem érdekek senkit hiszen ilyennek született szerintük :D
szia!
Mindenképpen olyan kutyát, amiben a gyerek nem tud kárt tenni! (fülcsavarás, szemnyomogatás, farokhúzogatás, ránehézkedés, stb.) nem szabad sérülnie a kutyának,(legyen erős testalkatú, mert egy 2 éves gyerek pl egy tacskót, csivavát simán összetör) és ha fájdalmat is okoz a gyerek neki, tűrnie kell.
Legyen puha a szőre, de ne hulljon nagyon.
Legyen nagyobb testű mindenképpen, de ne őrző védő azért.
Kutyaiskola nem árt, és nem szabad hanyagolni, kihagyni sétákat a gyerek miatt!
Együtt kell nevelni a gyereket a kutyával, mert mindkettejüknek tudni kell, mit szabad, és mit nem.
Én bernáthegyit, újfundlandit ajánlanék, vagy labradort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!