Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kóbor kutyát hogy lehet...

Kóbor kutyát hogy lehet ártalmatlanná tenni anélkül hogy megölném?

Figyelt kérdés

Épp sétáltattam a kutyámat olyan dél körül, amikor egy nagyobb testű kóbor arra jött.Láttam hogy nem lesz jó vége ezért elkezdtem sétálni a kutyától messzebb mire az megindult felénk.Nagy nehezen leszorítottam(nemtudtam mit kellene tennem)hívtam a legközelebbi menhelyet.Kijöttek és épp befogták a kutyát mikor megjött egy ember és mondta hogy ez az ő kutyája mindenhol kereste.Aztán persze jól beoltottam az embert hogy egy aggresszív kutyát miért kell őrizetlenül hagyni, mikor az bárkire rátámadhat.(Ismerem látásról az embert aztis tudom hol lakik és hát nem tartja jól a kutyát.Drótkerítés csak 4-5 lyuk van rajta ahol egy labrador méretű kutya simán átférne, kapu egy kis fa tákolmány a kutya mint kiderült nekifutásból kiborította , és nincs megkötve sem..)

Na mindegy ebbe nem akarok részletesen belemenni.

Szóval mit kell tennem legközelebb ha egy kóborkutya ránktámad?Megölni nem akarom mert nem ő/ők tehet/nek róla hogy a gazdája nem tartja jól.

Illetve a balhé közben belekarmolt a kutyámba most a hátsója körül van egy szép kis karmolás.Hívtam állatorvost de még nem ért ide bevinni meg nincs mivel.Attól félek hogy veszett is volt az a kutya.Látom hogy fáj neki mit tudnék csinálni míg kiér a doki hogy jobblegyen neki?

2013. jan. 4. 15:28
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Hát először is: ha veszett volt, karmolástól nem kapja el a kutyád, és ha a tied be van ellene oltva (márpedig remélem be), akkor nincs miért aggódni.

Mikor megindult felétek, akkor kellett volna másképp cselekedni. Neten erről értelmetlen tanácsot adni, mivel nem mindegy h neked milyen a vérmérsékleted, a kutyádnak milyen, mire van tanítva, milyen a másik kutya, stb. Mindig esetfüggő, de egy dologban mindegyik egyezik: ne játszd az áldozatot.

2013. jan. 4. 15:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Minden oltást megkapott, gondosan van tartva.Inkább barátságos mint ellenséges, nem verekedős minden kutyával barátságos.Szóval megvédeni nem nagyon tudja magát.
2013. jan. 4. 15:36
 3/10 anonim ***** válasza:
65%
nálam mindig van gázspré.. én iszonyatosan félek minden kutyától a legkisebbtől a legnagyobbikig az összestől.. (gyerek kori trauma mert egyszer megharaptak) na a lényeg h egyszer egy labrador méretű keverék kutya jött velem szembe én nagyon megilyedtem lefújtam gázsprével és elszaladtam!
2013. jan. 4. 15:37
 4/10 A kérdező kommentje:
A másik kutya eléggé agresszív fajta.Egyáltalán tanítva sincs.Gazdája max akkor foglalkozik vele ha enni-inni visz neki.Amíg még jobb állapotban volt a kapu, nem tudott kijönni olyan könnyen agresszív hangon veszettül ugatott ha csak 30méterre voltál a háztól majd kibortotta a kerítést.
2013. jan. 4. 15:38
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát nálam most épp nem volt.Mondjuk nem szoktam tartani mindíg magamnál mert a környéken ez az egyetlen ember aki így bánik a kutyával.Plusz ahol én sétáltatok attól elég messze van, csak néha jön fel.De mostmár énis fogok hordani magamnál.

Ha leszorítottam a kutyát és veszett volt netán és mondjuk egy nyálcsepp rám cseppent akkor elkaphatom énis a veszettséget?

2013. jan. 4. 15:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy igen, nem hülyeség magadnál tartani gázsprayt.
2013. jan. 4. 15:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
és ilyen gázspray-t hol lehet venni?
2013. jan. 4. 16:39
 8/10 anonim ***** válasza:
86%
én debrecenben egy vadász boltban vettem. nem tudom, hogy hol laksz de szerintem vadász vagy önvédelmi boltban biztos lehet kapni, esetleg rendőrségen kéne megkérdezni
2013. jan. 4. 16:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Mi pont ma vettünk gázsprayt (mi is kutya miatt) vadászboltban. 2500 volt. Azt mondta a vadászboltos, hogy rendőrségileg engedélyezett, hogy utcán is magadnál tartsd. (mi is így néztük előtte a neten)
2013. jan. 4. 20:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha egy nagytestű kutyát le tudsz szorítani akkor hidd el, nem gondolja komolyan.
2013. jan. 5. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!