A ti kiskutyátok ezt hagyja? Illetve milyen viselkedés elvárható ekkor?
Figyelt kérdés
Nemrég került hozzám a kiskutyánk (9 napja), azóta gyakoroljuk a szájnyitogatást, fülnézést, szemtisztítást, hogy ne legyen majd probléma az állatorvosnál legközelebb. Elvárható, hogy hagyja ezt nekem? Néha jól viseli, néha meg nyitva van végig a szája, és be kell fognom, akkor meg küzd. Nem szeretem ezt a hasonlítgatást, de azért kíváncsi vagyok, hogy más kutyája ennyi idős korában hogyan tűrte a kényes részek érintését.2013. márc. 23. 09:19
1/7 A kérdező kommentje:
10 hetes amúgy, már pár kérdést feltettem vele kapcsolatban, onnan ismerős lehet:) Kan, ausztrál juhász.
2013. márc. 23. 09:22
2/7 anonim válasza:
10 hetesen meg nagyon kicsi a kolyokkutyad es nem ismer teged tul regota. Sok ido kell amig kialakul majd koztetek az eros kotodes, a feltetlen bizalom, ne legyel turelmetlen.
3/7 anonim válasza:
Gyakorold kitartóan. Hosszú folyamat, míg egy kölyök beérik és teljesen az elvárásod alapján fog viselkedni. Ilyen kicsinél amúgy is nagyon rövideknek kell lenni a gyakorlások idejének még.Remélem, jutalom falattal csinálod?
4/7 anonim válasza:
" néha meg nyitva van végig a szája, és be kell fognom, akkor meg küzd."
a száját lehetőleg ne fogd be neki ok nélkül mert az kellemetlen és érthetetlen dolog a számára, és így a rossz dologgal köti össze a babrálást. ha harapdálni szeretne közben akkor csak szólj rá határozottan. amint rendesen viselkedik akkor pedig dicsérd. de csak azért mert nyitva a szája ne fogd be neki. a kutyáknál (a farkasoknál is) van egy gyengéd ráfogás a szájra amikor tiszteletet követelnek a másiktól, de ez egyáltalán nem egyenlő az ember álltal befogott szájjal és nem kellemetlen a kutyának, nem is fogják be szorosan a száját (úgy hogy ne tudja kinyitni) mert az kellemetlen neki.
5/7 A kérdező kommentje:
Minden mást jutalomfalattal csinálunk, de egyedül ennél csak szóbeli dicséretet kap, mert ha megérzi a jutalomfalat szagát, akkor nem tud nyugton maradni, és el se jutunk odáig, hogy megnézzem. Igyekszem nem türelmetlennek lenni,csak mindenkitől kapom a szöveget, hogy a gazdának már falkavezérnek kéne lennie, ergo mindent meg kéne tudnom vele csinálni:) Nyugodt kiskutya egyébként (ha nem pörgeti be magát), egyedül a szájnyitogatásnál van egy kis morgás, ha megpróbálom inkább erővel kinyitni, meg nincs oda érte ha a füleit, szemkörnyékét tapizom. Jelenleg ezekhez szeretném hozzászoktatni, hogy ne legyen gond az állatorvosnál.
2013. márc. 23. 11:32
6/7 anonim válasza:
ez butaság, sokan megírtk már, ő még pici, meg kell szoknia. arra figyelj hogyha morog akkor rászólsz mondjuk egy éles á-á, amint abbahagyja dicséret, mondjuk "azaz". és a művelet végén adod odaneki a jutit, nem közben nem alatta. amikor én csak dicsértem, úgy nem nagyon értette meg a lényeget. plussz ha nem volt eléggé sikeres a dolog akkor ne adj neki jutit mert akkor azt hiszi hogy mindent jól csinált. és a későbbiekben is ugyanígy fog viselkedni, morgolódik, nem marad meg a fenekén. arra is figyelj hogy ne legyél "erőszakos" vele, ilyen pl. amikor "szétfeszíted" a száját miközben ő zárná össze. sokkal inkább úgy próbáld hogy finoman nyitod neki ki, ha nem engedi akkor rászólsz, amint engedi akkor pedig dicséret, finoman beszélj hozzá közben. majd ha végeztél akkor nagy dicséret simi és juti. így nagyon hamar meg fogja érteni a lényeget hidd el.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2013. márc. 23. 20:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!