Pl. Baromfit min. 3-4 napig, belsőséget min. 1 hétig, minden további húst 1-1,5 hétig.
Tavaly október környékén kezdtem el, sokkal energikusabb, minimális a kakija stb stb.
Amit legelőször linkeltem oldalt, az ottani pozitív tulajdonságok mindegyike megmutatkozott :)
Elsőnek bonyolultnak tűnhet, de pár hét alatt belerázódik az ember. Én pl. egyszerre szoktam venni nagyobb adag husikat, azokat napi adagokra kiporciózom, bezacskózom és mehet a fagyasztóba. Zöldségekkel/gyümölcsökkel ugyanezt csinálom, megpucolom, feldarabolom, kimérem és szintén napi adagokra bontva megy a fagyasztóba, így a husiknál csak annyi dolgom van, h kiveszem és kiolvasztom, a turmixot napi 1x csinálom meg, azt kapja 2 adagra bontva. A kiegészítők meg már fejben vannak, kb. 10 mp hozzáadni őket ;)
Közel nem olyan bonyolult mint ahogy elsőre hangzik, csak el kell kezdeni.
A csontoshús/hús/belsőség/gyümölcs arányt hétre lebontva kell betartani.. Azaz ha mondjuk heti hét kilót eszik a kutya akkor lehet akár még úgy is hogy eggyik nap gyümi zöldség nap.. persze azért ez nem a legjobb megoldás ^^
Ha rutinná válik a dolog akkor fel se fog tünni.. nekem már lassan az tűnik megterhelőbbnek hogy a fiatalabb kutyámnak hátra menyek a tápért oda ahol tartjuk:D
Am a facebook csoportunkat tényleg érdemes meglátogatni sok hasznos info elhangzik.
a jobb felszívódás érdekében nem árt darálni/turmixolni.
Én vettem egy csümölcscentrifugát megkapja a kutya belőle az összes rostot meg a gyümölcslé felét ^^ ennyivel én is egészségesebb vagyok, mert ő BARFozik :D
"A fagyasztás egyébként ugyanúgy hőkezelés, mint a forrázás, a különbség csak annyi, h a fagyasztás csak a rossz dolgokat öli meg, a jók maradnak, míg a forrázással a jó is és a rossz is elpusztul. "
Szandra... ez úgy hangzik mint valami bizarr vallási mantra :D Nem... a fagyasztás a férgeket és élősködőket öli meg illetve x idő fagyasztással elérhető, hogy a még ki nem kelt peték is károsodjanak míg a főzés a szalmonella, e coli fertőzés stb ellen is kiválóan alkalmas de a kutya az utóbbit képes magától is leküzdeni míg az ember nem, szóval senkinek ne jusson eszébe nyers előfagyasztott húst ennie :D (Judit voltam és tudod, hogy szeretek kötekedni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!