Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezt az oldalt nem ismerik,...

Ezt az oldalt nem ismerik, vagy csak senkinek nincs türelme végig olvasni?

Figyelt kérdés

[link]

Rengeteg az ilyen szaporítós kérdés, meg utálkozás, itt elég rendesen le van vezetve.

Most ennyire nem ismert ez az oldal, vagy ennyi embernek nem jut el az agyáig, amiket itt írnak?

2009. szept. 16. 10:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb emberben fel sem merül, hogy rosszat tesz azzal, ha kutyáját elleti (majdnem lényegtelen ezen a szinten, hogy hányszor), pároztatja, ivarosan hagyja. Így nőtt fel, ezt a szellemiséget hozta otthonról és ezt nem kérdőjelezi meg. Ők nem kérdeznek. Aki kérdez, az kicsit bizonytalan (hisz látta a tévében a pedigree-s reklámot és nem érti ezt az egészet...). Vagy meggyőzhető észérvekkel vagy nem. Azok vannak a legkevesebben, akik az egyszerű kérdezés helyett aktívan tájékozódnak, olvasnak, utánajárnak, menhelyre látogatnak. Ők elolvassák az olcsókutyát is.

Én leginkább annak drukkolok, aki itt kérdez nyíltan és a válasz után tényleg elolvassa az oldalt és úgy érzi, hogy hasznos volt!

2009. szept. 16. 12:17
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Ha már azt nézzük, hogy a menhelyi kutyák az emberiség terhére vannak, akkor csak nézzük az embereket. Van olyan település, ahol minden 10.ik gyermek betegen születik. Erről a településről megy a vitat a tv.-ben, ez a gumikalapácsos dolog. Akik igazán az emberiség terhére vannak, azok azok a "kreol" bőrű emberek, akik csak ész nélkül potyogtatják a gyerekeket.... Az én és a ti adóitokból tartja fent az állam ezeket az embereket, a menhelyen lévő kutyákkal ellentétben. És ott vannak a nevelő otthonokban élő gyerkőcök, ugyan az, mint a menhely. Ti itt kampányoltok a kutya elletés ellen, miközben pont az embereknél kéne a létszámstopp. Attól, hogy több kutya van a világon, nektek nem lesz se több se kevesebb. De gondolom, hogy az itt kapmányolók közül kevesen szoktatok kijárni a menhelyre és vinni ételt, rongyokat, vagy bármi adományt. Én rendszeresen kijárok, és látom, hogy mi van ott, még sem ítélem ez azt az embert, aki 1x leelleti a fajtiszta kutyáját. Itt nem arról van szó, hogy a korcs kutyákat klónozzuk, had legyen még több, mert ezt én sem díjazom.
2009. szept. 16. 12:59
 13/19 anonim ***** válasza:
49%

Hű, de nagy kutyás lehetsz, ha még azt sem tudod, hogy fajtatiszta és nem fajtiszta... Meg az emberekhez hasonlítgatod a kutyákat!? Inkább maradtál volna csendben!

Én többször is végigolvastam az olcsókutyát vásárlás előtt, és nagyon hasznosnak találtam. Propagálom is ahol csak tudom!

2009. szept. 16. 13:09
 14/19 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem ne az elírási hibán lovagoljunk. Gondolom, hogy a te gépeden is van helyesírás ellenőrző. Írd be, hogy fajtiszta. A progi nem talál hibát.... És igen, a kutyákat az emberekhez hasonlítom. Én a magam véleményét írtam le, ha másnak más a véleménye, attól még nem kell bunkóskodni....
2009. szept. 16. 13:18
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg mindenki maga dönti el, hogy mivel foglalkozik. Valaki az árvaházi gyerekekkel, valaki meg a kutyákkal. És ettől nem lesz rosszabb ember. A különbség csak annyi, hogy akárhán gyereket szül egy ember, mindig ő dönt. Ő dönt, hogy lefekszik-e valakivel, hogy nem megy el abortusztra, hogy nem adja örökbe stb. A kutyának viszont ösztönei vannak és az ösztönei lesz@rják, hogy ő akar-e párzani meg szülni... Akárhányszor ezt súgja az ösztöhne, mindig párzani fog. Ezért nem kell összehasonlítani az emberekkel. Szerintem ha beszélni tudnának, nem biztos, hogy minden álmuk a fedezés és a szülés lenne.

A bullterrieresnek mondanám:

egyáltaln nem próba cseresznye alapon jön ki a betegség a kutyáknál. Igenis a tenyésztő (JÓ tenyésztőről van szó, és nem attól jó valaki, hogy tenyésztő a neve) kutyáinál kevesebbszer fordul elő. Mert sokkal nagyobb a hozzértésük, a kutyáikat szűrik stb. Azért mert ismersz 1-2 akárhány tk-s beteg kutyát, ez akkor is így van. A kivétel csak erősíti a szabályt. A had-szüljö-egyszer almok tulajdonosai viszont nem nygaon szűrik a kutyáikat, és sokszor nem tájékozottak a kutyák ügyében. Hiszen hányan vannak akik azért akarják egyszer elletni, mert akkor egészségesebb lesz? Ez pedig tudatlanság. Aztán a tenyésztő szerződéssel adja a kutyát amit nem lehet csak úgy eltussolni. A szaporító pedig nem. Mert azt hiszi, hogy csak addig tart a felelősség amíg elpasszolja őket, pedig nem. Az is a te felősséged ha a kiskutyád rossz heylre kerül, mert igenis egy normális tenyésztőnél szinte vizsgázni kel, hogy elviheds a kutyát, és amit te jónak látsz az lehet hogy nem is olyan jó. Hiszen ki hirdeti, hogy mondjuk rosszul fog bánni a kutyával amint kilépsz az ajtón? Senki. Vagy pár év múlva megunja a gyerek, elmegy, stb. Vagy ők is akarnak kölyköket. És akkor ha ate kutyád kölykének a kölyke a menhelyen vagy egy állatkínzónál köt ki azért is te vagy a hibás. Mert ha te nem elleted a kutyád, akkor ős sem kerülhetnek rossz helyzetbe... Ez a bonyolult felelősséget nem érti meg sok ember.

Azon kívül a jó tenyésztő egyik ismérve, hogy kevés kutyája van. 1-2-3 esetleg 4. ki jártas a kutyák között az tudja, hogy akinek sok kutyája van avval vigyázni kell. Tehát te nem igazi tenyésztőtől beszélsz (mert nem feledjük el, hogy nem acímektől és a névtől lesz jó) vagy ha igazi akkor képzeld el, hogy annyi kutyával is lehet foglalkozni. Egy olyan kutyával akivel nem foglalkoznak, nem lehet jó eredménseket elérni. Ha minden tenyésztőnek sok kutyája lenne ahogy állítod és nem tudna velük foglalkozni akkor nem vennének tőle kiskutyákat, mert agresszív, ideges, félős, kiállítási eredményekkel nem rendelkező kutya nem lesz sikeres. Mégpedig ezek a nem foglalkozásnak a velejárói. Nekem is 3 kutyám van és tudok velük foglalkozni...

Én olvastam ezt az oldalt és egyetértek vele. Teljes mértékben elítélem a szaporítókat, hiszen hemzsegnek a kutyák a menhelyeken is. És idegesít a tudatlanság és a makacsság.

2009. szept. 16. 14:16
 16/19 anonim ***** válasza:
75%
Én vagyok a bullterrieres. Kedves előző, én részben egyet is értek veled. A többi beteg bullal nem én találkoztam, nem én ismerem őket, hanem az orvos mondta, akihez járunk, és eddig szerintem minden oldalt elolvastam a neten, ami a bullokkal foglalkozik és ott is sok helyen említik az allergiát, ami az én kutyámnak is van. Ezt a betegséget hiába szűrnék, csak megszületés után derül ki, hogy beteg e a kutty, és hiába sem a szuka, sem a kan, a 10-ből az 1ik kicsi (hanem több) beteg lehet. Többek közt ezért is bizonytalanodtam el az "elletés" kapcsán. És hát azért, mert találkoztam egy kutyával, igaz kan volt, de a párzás után megbolondult és most minden kutyának nekimegy. Ezt meg én nem kockáztathatom, hogy a bullterrierem neki ugorjon a kutyáknak, esetleg embereknek. Mire ezt leírtam el is döntöttem, hogy nem lesz alom....
2009. szept. 16. 14:24
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én vagyok az oldal egyik szerkesztője. S látogatottságunk bár jelenős, mégsem jut el elég helyre az információ.

Próbáltunk olyan információkat összegyűjteni ami a laikus (első kutyás) emberek számára segítséget nyújt, hiszen pont Ők azok akik ki vannak szolgáltatva a szaporítóknak.

Van köztünk tenyésztő, állatorvos, jogász, kiképző, nem saját hasznunk kedvéért csináltuk az oldalt, hanem azért hogy ezzel is gátat szabjunk az esztelen szaporításnak.

Örülök, hogy tetszik neked az oldal, és köszönöm hogy megemlítetted!

Egyébként szívesen vesszük a véleményeket, kritikákat, javaslatokat, mert az oldal még koránt sem teljes.

Bármit hiányoltok szóljatok és szakértők segítségével megpróbáljuk pótolni!

Még egyszer köszönöm hogy megemlítettél!!!

Ez nekünk a legnagyobb elismerés :)

2009. szept. 16. 17:30
 18/19 A kérdező kommentje:

Én menhelyről hoztam el a kutyámat és visszajárogatok segíteni, bár elég rossz az anyagi helyzetünk, ha van valami mindig juttatok belőle a menhelynek is.

Pont azért tartom fontosnak az ilyen dolgokat, mert rengeteg fajtát találunk az utcákon, természetesen azokat, akik hogy úgy mondjam "nem jöttek össze". Betegek, vagy egyáltalán nem úgy néznek ki, mint amit akartak. Az ok, hogy vannak az egyszer-kétszer elletők között is kiváló kutyák, de őket már nem szabadna tovább szaporítani az oldalon leírt okokból.

Sokat számít az ellenőrzés, a tenyésztés megfontolása, a vérvonal figyelembe vétele. Így is születnek beteg kölykök, de sokkal kevesebb, mint a szaporításnál.

A kutyámat laikus óriás uszkárnak nézi, de aki kicsit is benne van a kutyás világban látja, hogy vagy keverék, vagy valamit nagyon elrontottak. A feje egy az egyben apricot, a színe is a szőre is. Viszont van egy csík a hátán, ahol valamiért durva a szőr, alacsony, és még nincs vele gond, de attól tartok rengeteg izületi problémája lesz később, hogy az elképesztő fogkövesedésről ne is szóljak.

1 évesen találták az utcán, ekkorra gondolom kiderült, hogy nem érdemes foglalkozni vele, mert a külleme nem tökéletes.

De tudnék mesélni bőr-beteg shar-pei-ről az útmellé kikötözve, francia bulldogról picasso pofával. És a többi. Gondolom minenki tud ilyen történeteket.

Az oldalhoz!

Több képet! A szöveg nem világítja meg a laikus számára, hogy mennyire szörnyű a felelőtlen szaporítás. A szöveg nehezebben jut mélyre, míg egy pár kép a félresikerült fajtákról nagyon hatásos. Rengeteg ilyen kép van. (Persze, ott a kis boston, de az korántsem elég, laikus számára még aranyosnak is tűnhet.)

Mindenkinek köszönöm a választ!

2009. szept. 17. 11:27
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

A képekkel az a gond hogy mi csak jogtiszta képeket használunk, és ilyenből elég nehéz találni szaporítósat....de meg fogunk keresni más szervezeteket és gyűjtünk majd képeket!

köszönöm!!!

2009. szept. 18. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!