Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezt az oldalt nem ismerik,...

Ezt az oldalt nem ismerik, vagy csak senkinek nincs türelme végig olvasni?

Figyelt kérdés

[link]

Rengeteg az ilyen szaporítós kérdés, meg utálkozás, itt elég rendesen le van vezetve.

Most ennyire nem ismert ez az oldal, vagy ennyi embernek nem jut el az agyáig, amiket itt írnak?

2009. szept. 16. 10:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
73%
Elolvastam és hirtelen kedvem lett pofáncsapni egy szaporítót!:D De komolyan! Azok a kiskutyák bezárva azon a fotón... GRRRRRRRRRRR
2009. szept. 16. 10:16
 2/19 anonim ***** válasza:
37%
Tulajdonképpen mi a kérdésed? Csak azért írtál ide, hogy utálkozhass azokon, akik még nem olvasták a belinkelt oldalt?
2009. szept. 16. 10:18
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez mekkora: Igazi ritkaság, szirti kopó és tengeri juhász keveréke, kifejezetten azzal a céllal pároztattam őket, hogy egyformán jól tudjon vízben halakat terelni és hegytetőn sast fogni...
2009. szept. 16. 10:52
 4/19 anonim ***** válasza:
36%
Előző vagyok. Szerintem az a baj, hogy itt sokan le szaporítózzák azt az embert is, aki 1x elleti a kutyáját. Szerintem az a szaporító, aki rendszeresen csinálja és olyan körülmények közt, ami a belinket oldalon olvasható. Itt sokan túlreagálják a helyzetet, miközben szerintem lehetnek kitűnő adottságai egy t.k. nélküli kutyának, és azok megfizethetőbbek is. Ha csak törzskönyves kutyák lennének, akkor a kutyatulajdonosság a gazdagok elfoglaltsága lenne, azaz a kutya luxuscikk lenne.... T.R.
2009. szept. 16. 10:57
 5/19 A kérdező kommentje:

Kedves 10:18!

Ezzel a kérdéssel egyfajta ismeretterjesztés is volt a célom. ;)

Amúgy meg nem szoktam "unatkozni" egyik válaszon sem, reakciókat szoktak kiváltani, tudod olyat, mint értetlenkedés, együttérzés, ellentmondás, egyetértés. Jó dolgok ezek. :)

2009. szept. 16. 11:09
 6/19 A kérdező kommentje:

Jaaa! Utálkozni sem szoktam, max akkor ha nem kapok értelmes, érvekkel alátámasztott átgondolt választ.

nem várom el, hogy egyet értsenek velem, de akkor magyarázzák is meg, hogy mit gondolnak és miért.

2009. szept. 16. 11:11
 7/19 anonim ***** válasza:
61%
Sajnos a kutya luxuscikk, függeltenül attól, hogy törzskönyvezett-e, kicsi vagy nagy. Valóban "lehetnek kitűnő adottságai" egy bármilyen párosításból születtett kiskutyának is, de mint ahogy Te is feltételes módban írtad, ez csak egy lehetőség. Az esély viszont igen kicsi. Azért szaporító az egyszer ellető gazdi is, mert ezzel a tettével növeli (szaporítja) a bizonytalan eredetű, tulajdonságú és egészségi állapotú kutyák számát. Attól nem kellene félni, hogy kihalnak a keverék kutyusok, mert az sohasem fog előfordulni, viszont a számukat igencsak csökkenteni kellene, mert már nagyon sokan vannak, ami nem lenne baj, csak sajnos többségüknek nincs gazdája. Innentől kezdve ez már az egész társadalom problémája, amire rátesz egy lapáttal az, aki otthon elleti a keverék kutyáját. Tudom törzskönyvezett kutyák is vannak menhelyen, de meg kellene nézni az arányokat is. A másfél millió gazdátlan kutya közül hány lehet törzskönyvezett? Azt hiszem nagyon kevés és azok nagy része is inkább a fajtamentőknél várja jobb sorsát.
2009. szept. 16. 11:18
 8/19 anonim ***** válasza:
29%
10:57 -es vagyok. Nekem van egy törzskönyves és egy törzskönyv nélküli bullrettierem. A törzskönyvesnek szárnyas fehérje allergiája van, míg a papír nélkülinek semmi baja. Nagyon jó helyről vásároltam mind2 kutyust. Sajnos van sok betegség, ami a génekben van és egyik kutyánál előjön, a másiknál nem. A állatorvos mondta, hogy kb. 10 bullterriert hordtak eddig hozzá és azokból 7-nek ilyen betegsége van. Már 4 hónaposan steroid injekciót kellett adni a kutyusnak, és most is épp 2 hetes gyógyszer kúrán van. A mellkasán, a hasán és a mellső lábain nincs szőr... 10 hónapos a törzskönyves kutyusom és most kezd gyógyulgatni, de egész életében ez lesz a baja, csak remélhetőleg tünetmentesen fog élni. A tenyésztőjének nem is szóltam, mert ez nem az ő hibája, hanem egyszerűen a kutyus génjeiben van. Hozzáteszem, a kutyusom szülei többszörös győztesek és rendszeresen vesznek részt kiállításokon. T.R.
2009. szept. 16. 11:33
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez van. A bullterrier egy fajta a sok közül. Rajta kívül létezik még 400 másik, és nem mindegyiknél ilyen rossz a helyzet. A választás lehetősége mindenkinek adott, és menhelyről is ki lehet hozni, szép, okos, aranyos és egészséges kutyákat is.
2009. szept. 16. 11:48
 10/19 anonim ***** válasza:
31%
Persze, igazad van előttem szóló. Én csak a saját példámat hoztam fel a bullterrierrel, mert ezt a fajtát ismerem. Biztos van még jó néhány fajta, amikben különböző genetikai betegségeknek bujkálnak és itt ott, egy egy egyednél előjönnek. Sajnos ezek a dolgok kiküszöbölhetetlenek, és egy tenyésztőtől származó kutyus is lehet beteg, ugyan úgy, mint attól az embertől származó, aki szaporító, vagy csak 1x leellette a szukáját. Szóval nem kell egyből azt feltételezni, hogy az 1x elletők kutyái mind selejtek és alapvetően a menhelyre kerülnek. Én is szerettem volna 1x elletni a kutyusom, és a leendő gazdik nagy része is meg lett volna az ismeretségi körömben. Különösen nagy figyelmet fordítottam rá, hogy a kutyusok majd jó helyre kerüljenek és már 5 picinek meg is lenne a gazdija, de az utóbbi időben elbizonytalanodtam és még 1x átgondolom, hogy bele vágjak e majd. Még van 1 évem a 3. tüzelésig, addigra terveztem az almot. Szerintem sok 1x ellető jóval körültekintőbben és alaposabban választja meg a kicsik gazdáját, mint egy tenyésztő. Valószínű, hogy ha esetleg nálunk lesz kiskutya, akkor is csak 1x lesz ilyen, azaz az elkövetkezendő 12-15 évben nem lesz részem több almot a világra segíteni, ezért a kicsiknek a legjobb helyet találnám. Akinek 1, vagy 2 kutyája van, sokkal jobban szereti és kötődik hozzá, mint az az ember, akinek 6-8 ebe van és külön 1-1 kutyára nem is tud annyi figyelmet fordítani. Inkább 1-2 kutyám legyen, de azok a maximális odafigyelést és törődést megkapják, mint 6-8 és a gazdi a nevüket sem tudja megjegyezni, nemhogy arra figyelni, hogy a kicsik hova kerülnek.
2009. szept. 16. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!