A kutyák egész éjjel alszanak?
Úgy értem hogy megfigyeltem a kutyám éjjel, és többször felkelt, mászkált, meg leskelődött, azonban egyszer nem ivott a vizéből, és a kajájához sem nyúlt.
Normális ez a jelenség kutyáknál?
Az én bullterrierem úgy alszik az ágyamban,mint egy darab kő.Csak annyit látni egész éjjel,hogy domborodik a takaró,kutyát nem,Ő meg se mozdul.Reggel ébreszteni kell :).
A másik bullunk éjjel többször felkel,percekig aggodalmas arccal nézi a férjemet.Mikor meggyőződött arról,hogy minden rendben,visszafekszik a takaró alá és alszik tovább.
Az enyém sem alszik egész éjjel, néha felkel, mászkál, iszik pár kortyot, megszeretgeti a macskákat, aztán visszafekszik aludni :) másfél éves husky keverék kan :)
Csak halkan jegyzem meg, de - hacsak nem állatorvosi javaslatra valamilyen okból - nem túl jó ötlet, hogy egész nap a kutya előtt legyen a kaja.
igen, tudom hogy nem jó ha a kutya előtt kaja van.
Igazából azért kérdezem, mert nagyon jó étvágyú volt tegnapig, azóta nem nagyon eszi meg azt amit előtte igen.
De 2x már fosott is, + napközben is elég sokat fekszik.
Arra gondoltam hogy a hideg miatt lett ilyen rossz kedvű, meg étvágytalan.
Bár mondjuk ezelőtt is mászkált éjjel.
Az is lehet, hogy beteg, vagy beteg lesz. Az étvágytalanság és a kedvetlenség erre utal... Figyelj rá oda!
Egyébként az én kutyám is felkel éjszaka, odébbfekszik, megrázza magát, stb...
Ha még 1-2 napig fent áll ez az állapot, mindenképpen dokihoz vinném a helyedben. Mondjuk nyáron a nagy meleg miatt, vagy tüzelési időszakban előfordul, hogy a kutyák nem esznek akár pár napig sem normálisan.
Kutyám a lakásban éjjel is alszik, akárcsak nappal :) néha az ágyam mellé fekszik, aztán visszamegy a helyére, esetleg iszik.
Az udvaron hagyva azért járkál, házat is őriz.
"Igazából azért kérdezem, mert nagyon jó étvágyú volt tegnapig, azóta nem nagyon eszi meg azt amit előtte igen.
De 2x már fosott is, + napközben is elég sokat fekszik.
Arra gondoltam hogy a hideg miatt lett ilyen rossz kedvű, meg étvágytalan."
Mennyi idős a kutyád? Sokat pisil? Ha igen, akkor ez a vesebetegség jele is lehet.
Ha csak simán elcsapta a gyomrát, adj neki sótlanul (!) főtt rizst ill. csirkehúst (bőr nélkül), esetleg mellé reszelt sárgarépát. Arra figyelj, hogy igyon rendesen és látogass meg/hívj fel egy állatorvost, ha holnap is megy a hasa.
12 éves már...nem mondható fiatalnak.
De holnap megpróbálom a főtt rizst, meg amiket írtál!
Nem pisil kimondottan sokat. Ma például nem is láttam pisilni, pedig az udvaron meg a szabadban próbáltam játszani vele meg felvidítani. Egyébként a farkát csóválja szóval tudja mit akarok és örül nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!