Mit lehet tenni folyton ugató kutyával? A szomszéd kutyája egész nap ugat, gyakorlatilag a madarakat is megugatja. Hajnal 5kor kezdi és kb. éjjel 11-ig nyomja.
Láttad az Eltakarítónő c. filmet?
Viccen kívül, semmit. A gazdáik maximum eltávolíthatják a hangszálait, de tuti nem fogják. És igen, én is arra gondoltam, hogy a kutyus éhes, vagy szomjas, ezért nem fogja be a száját. Főleg ha folyton részegek a gazdái, el tudom képzelni, hogy a kutyát is whiskyvel szeretnék etetni... Tényleg szólni kéne valami hatóságnak. Állatvédőknek, vagy bárkinek, aki tenni tud valamit.
Hát nagyjából három lehetőséged van.
Az egyik, hogy reménykedsz benne, hogy a babád idővel hozzászokik. Tulajdonképpen ha már a pocakban is ezt hallgatta, nem kellene, hogy nagyon zavarja. Biztos, hogy attól ébred fel?
A másik, hogy elviteted a kutyát jegyzővel egyeztetve, akkor a kutya sintérhez kerül, majd elaltatják, a szomszédokkal meg marad a konfliktus.
A harmadik meg az, hogy magadra vállalod a kutyával járó felelősséget, és elkezded etetni, sétáltatni, nevelni.
Mást nagyon nem tudsz csinálni sajnos :(
Kisfiam biztos, hogy az ugatásra ébred, egyszerre ébredünk, amikor a kutya hajnalban nekikezd :( Nappal már nem annyira zavarja, csak össze-összerezzen csórikám. De tudod nappal egyéb zajok is vannak, így abba "belesimul" - ha lehet zet mondani - az állandó ugatás.
Elvitetni nem nagyon merem, gondozását meg nem tudom felvállani, egyrészt mert nagytestű kutya, elrántana a babakocsival együtt, másrészt meg nekem is van a macskám mellett egy kutyám, akivel foglakoznom kell. Ő egyébként nem ugatós, már tényleg akkor jelez csak, ha valaki a kapu felé közelít (postás, szórólapos vagy vendég). Ha kint van a kertben a babakocsi, akkor csak a kapuhoz rohan és nyüszít, ezt már megtanulta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!