12 hetes komondor kölyök, ha rászólok erélyesen pár cseppet maga alá pisil, mi okozhatja ezt?
Tenyésztőtől vetted a komidat? Én is nagyon gondolkozok azon, hogy vegyek egyet a nyáron-ősszel.
Mennyire tanul nehezen? Mennyire makacs ilyen kis korban? :)
Egyrészt a pásztorkutyák olyan nagyon sokat nem voltak a gazdával, ezek nem terelők, amik a juhász nyomában járnak egész nap. A pásztorkutyák sokszor a nyáj másik oldalán, a pásztortól akár 1km távolságban is lehettek.
Másrészt a komondor továbbra is kinti kutya. Sem a mérete, sem a habitusa, sem a szőre nem alkalmas arra, hogy benti kutya legyen.
Harmadrészt pedig gratulálok a kis komondorhoz! :-) Az enyém már 4 éves.
Azért nem fárad el a vizsla soha, mert nem is fárasztod le. Az, hogy futtatod, édes kevés és nem is számít valami sokat. Szellemileg is foglalkozni kell vele és rendszeresen vinni kell más kutyák közé. Mellesleg a magyar vizsla csak benti tartásra alkalmas! Ha ezt képtelen vagy elfogadni vagy megérteni, akkor persze egy szót sem szólok, elfogadom, hogy vannak különc, felelőtlen emberek, akik nem a kutya érdekeit és igényeit nézik.
És honnan veszed, hogy a kutyának az ágyban kell aludnia? Kérlek, azért valótlan dolgokat ne magyarázz már bele a válaszaimba! A komondornak az az igénye, hogy egész nap az ember mellett lehessen, dolgozhasson, mozoghasson, legyen feladata. Ehhez képest te kirakod dísznek a kertbe, napi pár óránál többet nem foglalkozol vele (mert nem hiszem, hogy hazamész délután és késő estig be se mész a lakásba, csak a kutyával vagy, hogy napi 8-10 órát vele töltesz) és semmi feladatot nem adsz neki. Legfeljebb majd jóval később az lesz a feladata, hogy védje az udvart, a fákat, a kerítést és a házad külső négy falát. Megint csak mondom, még csak egy kis babakutyáról van szó, ennél szinte minden jobb lenne!
71%-os válaszoló, nem tudom, hogy hol olvastad, hogy a komondor juhász kutya. Én ilyet nem írtam. Azt írtam, hogy őrizte a nyájat és ekkor végig az ember mellett volt! Kérlek, moderáld magad egy kicsit! Ne itt vezesd le a feszültségedet és dühödet! Tudom, sokan csak ezért járnak ide, de te inkább keress egy pszichológust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!