Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki miért választotta azt a...

Ki miért választotta azt a fajtát amit vett, és mi alapján választotta ki azt a kölyköt az alomból, akit hazavitt? És mi a kutyusotok neve?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsiságból kérdezem :)

2013. márc. 9. 20:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kiskoromban a szüleim választottak kutyát. 5 éves voltam. Egy Basset hound-ot vettek, és beleszeretem a fajtába. Nagyon szerettem, hogy melyik kennelből volt arra nem emlékszem.Imádtam a legjobb társvolt vele mentem iskolába, nagyon bolondos volt, egy hatalmas kopé. Sajnos elpusztult, és nagyon hiányzik még ma is. Most van egy keverék kutyusom, de később szeretnék újra egyet, ha egy kicsit rendeződik az életem.
2013. márc. 9. 20:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem az első kutyám törpe schnauzer anyámnak a rokona szerezte valahonnan és neki nem kellet így nekünk adta :)Sajnos meghalt de most menhelyről hoztunk 1 malinois 1 évesen első látásra beleszerettem :)
2013. márc. 9. 21:27
 3/8 anonim ***** válasza:
41%
Azért választottam azt a fajtát, amit vettem, mert arra a fajtára volt/van/lesz szükségem... A kölyköt az igényeimnek megfelelően választottam, mind külsőre, mind belsőre, temperamentumban... A nevét nem árulom el..
2013. márc. 9. 21:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi a fajtát először egy kutyás könyvből választottuk ki, majd az interneten olvasgatva megbizonyosodtunk róla, hogy valóban ez kell. Az elsőt érzelmi alapon választottuk és a tenyésztő ugyan háromszor is megkérdezte, hogy egészen biztosan őt akarjuk-e, de nem hagytuk magunkat lebeszélni. Végülis mázli, mert ha a többi tesó bármelyik gazdijához került volna, akkor biztosan megkeseríti az életüket. Nekünk is mélyvíz volt így elsőre és megküzdöttünk egymással, de végülis nagyon jó kutya lett belőle és nagyon sokat tanultunk tőle. A másodikat már rábíztuk a tenyésztőre, elmondtuk mit szeretnénk és olyan kutyát adott ami ennek teljes mértékben megfelel.
2013. márc. 9. 22:34
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a kuvaszt választottam, mert gyerekkoromban olyanunk volt és nagyon szerettem. A kölyköket először négy hetesen néztük meg, akkor még ugye nem sok minden látszott a jellemükből, de azért ráböktünk egy kis formásra, aztán 9 hetesen hoztuk el, négy kölyök volt még, bármelyiket vihettük. Jó sokáig ültem közöttük, direkt nyugodtabb, kezelhetőbb egyedet szerettem volna, ezért sorra lenyomtam mindet a nyakánál fogva a földhöz, azt választottam, amelyik szépen megnyugodott és úgy maradt. Aztán a jelölése alapján kiderült, hogy ő az akire már 4 hetes korában ráböktünk. :) Most egy éves.
2013. márc. 9. 22:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
16. szülinapomra engedték meg a szüleim, hogy kutyám legyen. Már évekkel elötte kinéztem magamnak a beagle egy újságcikkben. Kerestünk tavsszal egy tenyésztőt előjegyeztünk nyár végén elhozható kiskutyára, de végül nem lett vemhes a kutya mikor hazajöttünk nyaralásból este elkezdtem telefonálni hol van kölyök egy helyen volt másnap mentünk kiválasztani. 11 kölyök volt. Egy volt aki egyből odajött hozzám és elkezdte rágni az ujjam, szerelem volt egyből. Ma már tudom nem így kell kutyát venni, de akkor sem bántam meg. 15 éves lesz nem sokára, imádom, egy igazi egyéniség még a beagleök között is. KÉsöbb már tudatosan vettem a kutyákat, profi tenyésztőtől illetve késöbb saját alomból tartottam meg küllem és jellem alapján.
2013. márc. 10. 01:56
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem bullmacim van. 15 éves lehettem, amikor megláttam egyet az utcán, szerelem volt első látásra küldősre. Odamentem hozzájuk, megkérdeztem milyen fajta, beszélgettem velük. Majd elmentem egy kiállításra is, ahol többet is megnéztem és tenyésztőkkel is beszélgettem. Közben utánaolvastam a fajtának is részletesen. Mind külső, mind belső tulajdonságai maximálisan megfeleltek. Majd 15 évig jegeltem a dolgot, csak áradoztam utánuk, kutyám addig sem volt, de tudtam, ha valaha lesz, akkor bullmasztiffom lesz.

A tenyésztő előhívta a kiskutyákat, amikor odaértünk, gyakorlatilag ő volt az első, akit magamhoz öleltem. Azt sem tudtam, h szuka vagy kan, csak öleltem és nézegettem, tudtam, h őt akarom :) Így utólag visszagondolva nagy mákunk volt, mert első kutyának kiválaszthattam volna egy domináns kutyát is, akivel valszeg vért izzadtam volna, de szerencsére nem így lett. Joeynak hívják.

2013. márc. 10. 09:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én kutyám 6 hetes volt mikor az egyik ismerősünk megsajnálta, és elvette egy hajléktalantól, aki dobálta és kínozta szegényt. Aztán hazavitte és elhozta nekünk mert tudta hogy kutyát keresünk.
2013. márc. 10. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!