Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megéri megvenni ezt a kiskutyá...

Megéri megvenni ezt a kiskutyát? Többi lent.

Figyelt kérdés
Van egy 7 hetes kis golden retriever szuka. Törzskönyves szülőktől van, de a kicsinek nincs törzskönyve. 30,000 Ft-ba kerül. Szerintetek megéri megvenni? (A szülőket meg tudom nézni a helyszínen.)

2013. márc. 10. 10:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
33%
Hát nem tudom..biztosan nagyon édes de én őrültségnek tartom ha valaki ennyi pénzért kutyát vesz, mikor a menhelyek dugig vannak nehéz sorsú kutyusokkal, akiket ingyen el lehet vinni, és egy életen át hálásak lesznek érte. Nem értek hozzá, de 30 000 Ft-ért nem kéne már legalább egy törzskönyvének lenni?
2013. márc. 10. 10:54
 2/15 anonim ***** válasza:
90%

egyértelműen nem!

a kölyköket 8 hetesen lehet csak eladni, mikrochipezve. a szülők megnézésével (ha egyáltalán azok a szülők, akiket megmutatnak neked) nem leszel előrébb, az általuk hordozhatott betegségeket úgy nem fogod látni (hacsak nincs rtg-szemed).

kutyáért akkor érdemes pénzt adni, ha valóban fajtatiszta és egészséges. előbbit a kiváltott törzskönyv igazolja, aminek a mikrochip vonalkódja egyezik a kutyában lévő mikrochip számával (nem az, hogy az állítólagos szüleinek állítólag van!), utóbbit pedig a kölyök oltási könyve (amiben állatorvosi pecséttel szerepel egy, de inkább két oltás, és a féreghajtások) és a szülők szűréseinek állatorvos általi igazolásai.

fajtajellegű keveréket, aranyos kiskutyákat találsz a menhelyen is, ingyen. vagy hozz onnan egy kölyköt, vagy vegyél igazi golden retrievert.

2013. márc. 10. 10:57
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
2. válaszadó mindent elmondott,hidd el nem éri meg kockáztatni.
2013. márc. 10. 11:06
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Ok, megnézed a szüleit és mit tudsz meg belőle - kb semmit. Látsz két kutyát és pont. Ha van tk-ük a szülőknek miért nem váltják ki a kedves gazdik a kölyköknek is (5500 Ft)?

A szülőknek megvannak a fajtára jellemző örökletes betegségeikre a szűrések (diszplázia (könyök, csípő), szembetegségek - ez a minimum)??

Legalább egy képességvizsgájuk van a szülőknek, h annyi tudható legyen h a fajtára jellemző karakterrel rendelkeznek, nem lövésfélők (ergo nem félnek a hangos zajoktól, durranástól, dörgéstől), szeretik a vizet, apportosak, nem agresszívak se kutyával, se emberrel, készségesek és emberfókuszosak?

Tenyészszemle? hogy valaki hozzáértő ember legalább küllem alapján rábólintott h tenyészthető (vagy a kedves gazdik úgy gondolták, kicsit se elfogultan, h az ő kutyáik a legszebbek, legokosabbak, mindenképp kellenek kölykök)

Ezek az alap dolgok, ahhoz h az ember fajtatiszta kutyát vegyen - pláne ha goldent akar, amelynek az állománya olyan szinten szét van cseszve Magyarországon hogyha nem megbízható helyről veszel (ergo, megveszel egy 30 ezres kis tudja ki fia ki borja cuki, szőrgolyót, bármiféle garancia nélkül), akkor csak a vakszerencsében bízhatsz, h tényleg azt kapd amit szerettél volna.

Egy szavas válasz: nem.

2013. márc. 10. 11:06
 5/15 anonim ***** válasza:
23%
Úgy gondolom, megéri.Persze csak akkor, ha nem tenyésztésre szánod.Az viszont, amit egy másik válaszoló mondott, nem igaz! Teljesen ingyen soha nem kapsz menhelyről kutyát! Nekem is onnan van. Fizetni kell az ivartalanítást, oltásokat, féregtelenítést és most már a chipet, csak utána kapot meg a kutyust. Ez olyan 10-15 ezer forint, ugyanígy a macskáknál.
2013. márc. 10. 11:08
 6/15 anonim ***** válasza:
86%
Pont igy vett goldit egy ismerősöm. Még az ára is stimmel. Azóta túlvannak vagy 5 műtéten, 200-300 ezer forint orvosi költségen és a másfél éves kutya még nem játszhatott egy jót a többi kutyával, mert nem bírják az izületzei a futkározást. Szerintem érdemes inkább 100-150 ezret kapásból kifizetni a tenyésztőnek egy egészséges kutyáért, hogy utána örömed is teljen benne.
2013. márc. 10. 11:10
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

menhelye válogatja, az én városomban lévő menhelyről ingyen lehet elhozni kutyát. örökbefogadási szerződéssel, és csak annyit mondanak, hogy adományt elfogadnak. adsz amennyit adsz.

de akkor már inkább a menhely kapjon 30 rugót, mint egy szaporító...

egyébként pórul járt gazdikról én is tudok mesélni, ismerősök (bár nekik is elmondtam mindezt, amit korábban írtam) 30ért bordert vettek, hasonlóképp mindenféle papír nélkül. a kutya nem élte meg a második születésnapját, elvitte az egyik epilepsziás rohama... pedig előtte kemény összegeket ráköltöttek a gyógykezelésére.

de se szeri se száma a szerencsétlen, beteg szaporított kutyáknak a környezetemben (is). sajnos az emberek nem képesek megérteni, hogy az olcsó kutya a legdrágább...

2013. márc. 10. 11:17
 8/15 Valletta ***** válasza:
100%
Ha azt írják, hogy törzskönyves szülőktől, de törzskönyv nélkül eladó, akkor semmiképp se vedd meg, mert átverés,a kutya pedig szaporított. Egy forintot nem érdemelnek. Tele vannak a menhelyek hasonló származású retrieverekkel, nem kell többet gyártani, van miből válogatni.
2013. márc. 10. 11:24
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)Kerestem menhelyen, de nincs retriever, vagy csak nagyon idős. Kennelt is néztem de nem igazán találtam a környéken:/ (Nyíregyháza) Ha mondanátok kennelt, ami itt van a közelben megköszönném:)
2013. márc. 10. 11:50
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak menhelyeken,állatvédő szervezeteknél, gyepmesteri telepeken is szétnézhetsz. Ha pont most nincs olyan kutya,lehet pár nap vagy hét múlva lesz. Sok kidobott,elkobzott állat van. Érdeklődj utána.
2013. márc. 10. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!