15 hetes kiskutyát még nem "késő" megvenni?
Figyelt kérdés
A párommal mopszot szeretnénk venni, találtunk is egy édes kutyust, most 11 hetes. Viszont 2 hét múlva elutazunk nyaralni, így mindenképpen csak utána hoznám el. Nem tudom jó ötlet-e 15 hetesen megvenni vagy keressek inkább kisebbet?2012. máj. 5. 11:07
1/4 anonim válasza:
Szerintem nem késő megvenni,hiszen az nem baj ha egy kicsit tovább marad az anyjával.Amikor mi a kutyánkat vettük nálunk is ez volt a helyzet,amikor 8hetesen el lehetett volna hozni pont rá egy hétre mentünk nyaralni és így csak 12 hetesen hoztuk el a tenyésztőtől,de semmi baja nem lett,hogy egy hónappal többet töltött a tenyésztőnél.Nagyon okos jólnevelt kutya.Szóval szerintem a ti esetetekben sem lesz semmi próbléma ha egy kicsit tovább marad a tenyésztőnél,hiszen addig is az anyja neveli és megtanítja "kutyául" viselkedni.
2/4 anonim válasza:
miért lenne késő? mihez? nem is értem a kérdésedet... ez egy kölyök kutya a menhelyeken sokkal idősebb kutyák is simán a gazdához szoknak, semmit nem vesztesz ez alatt a 2 hét alatt max annyit, hogy közben beadják a kicsi utolsó oltását így azonnal viheted ki az utcára és nem kell a betegségek miatt stresszelni
3/4 anonim válasza:
Dehogy, ne viccelj!
Én anno 8 hetesen hoztam el a kutyámat, de úgy tervezem, hogy a következő kutyám növendék lesz, tehát olyan 4-5 hónapos korban hoznám el. Valahogy az a nagyon "baba-kor" nem jött be:)
De még egy 4 hónapos kutya is nagyon kölyök, ne aggódj, SEMMIT nem számít a későbbiekre nézve!
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2012. máj. 5. 11:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!