Rajta maradhat a kutyuson a hám napközben, amikor egyedül van otthon? Vagy veszélyes? (benti kutya)
Én nem tenném hosszú távon koptatja a szőrt!
Én hámot sem használok nevelni nem lehet hámmal a kutyát, kivéve húzatni, őrző-védőzni és nyomkövetéshez szoktam hámot használni!!!
Igazából csak praktikussági okokból gondoltam, hogy pár napig rajta legyen. Most érkezett hozzám ideiglenesbe egy kutyus, és szerintem soha nem volt rajta nyakörv vagy hám... vagy bánthatták a nyakörvvel... nem tudom. Nyakörvtől teljesen idegenkedik (nagyon fél és bepörög tőle), a hámot is kb. fél órába telt míg rá tudtam adni, próbáltam jutifalattal, hogy ne társítson hozzá kellemetlen élményeket...
Ezért gondoltam, hogy pár napig rajta hagyom, hogy szokja, és utána talán gyorsabban és könnyebben meg tudom oldani.
Köszi mindenkinek a válaszokat! Akkor majd leveszem róla, és esténként próbálom a le- és felvételt legalább egyszer pár jutifalattal gyakorolni, előbb-utóbb csak menni fog az gyorsabban is mint fél óra. (Csak a hazaérkezésem kritikus, mert akkor már menne ki intézni a dolgát...)
Nem rossz szándékból akartam rajta hagyni, csak őt akartam megkímélni, mert iszonyatosan stresszes lesz, attól ahogy ráadom, pedig mondom nagyon óvatos vagyok és figyelmét is próbálom kellemes dolgok felé fordítani.
De remélem hamar megszokja majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!