Mennyi időre hagyjátok otthon (kertes házban) egyedül a kutyátokat?
Nagyon sokan nem tudják, de a kutyáknak szükségük van arra, hogy a legtöbb napon néhány órát egyedül töltsenek. Nyilván ha kerti kutya, akkor az nem napi csak pár óra lesz, hanem minimum 20-22, ami már túlságosan is sok. De már rengeteg vita volt lakás-kerti tartásról, ne is menjünk bele ebbe.
A lényeg, hogy összességében a kutyának nagyon hasonló, hogy te épp a szobádban vagy órákig és azért nem is érzékel téged vagy házon kívül vagy. A kutya ugyan úgy egyedül van.
Jelenleg megoldható, hogy majdnem mindenhova tudom vinni magammal a kutyámat. Nyáron sokszor nem is akart jönni, mikor mentünk vhova, döglött a hűvös homokban :D Most télen egész nap járkál a kertben, benéz az ablakon, nyöszörög, mindig mehetnéke van, pedig naponta két hosszú sétát teszünk, ahol sokat labdázunk, frisbeezünk, tanulunk, kutyákkal bandázik :)
Volt idő, amikor 10-12 órákat hagytam itthon egyedül. Hajnalban max 1 órás gyors séta, este minimum 1,5 óra futtatás, lefekvés előtt vacsi, pár perc szellemi munka, kis dögönyözés...elég volt neki :)
Nem tudom, hogy mennyit foglalkoztok vele AKTÍVAN: séta, futtatás, játék, tanítás. Mert ha meg van a napi fárasztás, akkor otthon sem kéne, hogy mindenhova kövessen a kutya!
Még jó, hogy el van magának...mit csináljon egyedül, malmozzon, sakkozzon?
Remélem azért sétáltok, játszotok vele, tanítgatjátok...nem csak ki...tátok a kertbe :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!