Mennyibe kerül levágatni egy német dog fülét?
Figyelt kérdés
Hány hónapos korig lehet? Nekem úgy tetszik, ha feláll, nem lóg, ezért szeretném!2009. szept. 11. 14:39
11/30 anonim válasza:
első vagyok. Nem lehet már levágni a fülét. Már nagyon érzékeny, fájna neki....mert úgy szebb ez kiakasztott. Basszus akkor cseréld le a kutyát ha neked úgy szebb...nem minden a szépség és néha belekell törődni, hogy ilyen.
12/30 anonim válasza:
3 hónaposan még lehet... az embereknél is vágnak le dolgokat, csak mert az a szokás, pl fityma... :) akkor az emberkínzás?? mégis elég elterjedt, a füle am tényleg nem fáj, mivel a doki felír neki lidokainos kenőcsöt
13/30 anonim válasza:
Olvassátok már el az állatvédelmi törvényt.
És ha találtok mégis egy orvost aki megcsinálja (bár én az ilyet nem tartanám orvosnak, csak pénzcsinálónak) akkor ne csodálkozzatok, ha valaki meglátja és feljelent. Akkor aztán lehet fizetni. Neked is és az orvosnak is.
14/30 anonim válasza:
ja, csakhogy van egy kiskapu, ami úgy szól, hogyha történik valami, rácsukódik az ajtó, megtámadja egy másik kutya...stb akkor el lehet végezni a műtétet korrekció céljából, ezzel védekezik a doki. Amúgy linkeld már be légyszi azt a törvény. köszi
15/30 anonim válasza:
16/30 anonim válasza:
Istenem!!! a Pites vagyok megint! Nem nekünk kell olvasnunk hanem nektek tájékozódni ha a standard megengedi akkor lehet kupíroztatni bizonyos fajtáknál NEM TILOS!!! például az argentin dongnak KÖTELEZŐ KUPÍROZTATNI meghagyott füllel nem lehet indítani kiállításon! Amstaffnál 20ból 1 kutyának van meghagyva a füle! És ha a kérdező kupíroztatni akarja a kutyája fülét mert neki úgy jobban tetszik mint ahogy nekem is akkor ti itt hiába ugráltok jösztök a nem létező törvényeitekkel meg az állatkinzós baromságaitokkal úgyis vágatni fogja!!! És megkellene érteni,h nem szenved a kutya,nem fáj neki főleg egy 3hónaposnak nem mikor szinte az egész napját végig alussza ideje sincs azzal foglalkozni h az fáj!!! Épp időben van a kupíroztatásnál ahogy már írtam,aki azt írta h fájni fog neki mondom,ha kisebb korában vágatná értelme nem lenne mivel még akkor nem tudni menniyre erős a fül mivel akkro még nagyon gyenge! Ebben a korban ideális,és a doki megtudja mondani h mi a helyes nagyság stb... jah és lehet h a német standard szerint nem lehet de magyarországon vagyunk itt a MEOE szabja a szabályokat nem pedig német ország!!! Például az amstaffnál lengyelországba nem enegedik a fülvágást,itt igen! mivel ott is egy tenyésztői egyesület hozza a szabályokat ott annak kell megfelelni és ott nem indulhat kupírozott fülű stafford!!! Nálunk minden orvos vállal kupírozást!(Nyíregyháza) na mind1 Üdv
17/30 anonim válasza:
De akkor is ott a kiskapu... Magyarországon minden törvényben van kiskapu, tudom mivel jogot tanulok... semmit nem lehet ez ellen tenni
18/30 anonim válasza:
jah és megitn én a pites! csak mert ugyis lesz egykét ember aki majd mondja a hülyeségét mert nálunk leszenk a "vidéki lódoktorok" h én tudok ám nem egy állatorvost,pesten is,balaton környékén,győrben,székesfehérváron,szegeden is akik vállalják a kupírozást pesten elég sokat ismerek!asszem ennyi
19/30 anonim válasza:
Kedves 21.00
Először is német dogról van szó.
Másodszor magyar fajtaklub is tiltja a kupítozást.
Harmadszor lehet, hogy Nyíregyházán megcsinálják Budapesten nem ismerek olyan orvost, aki megcsinálná.
20/30 anonim válasza:
Bocsi a hibákért meg hogy kisbetűvel írtam a helységneveket csak ideges lettem egy kicsit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!