Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül levágatni egy...

Mennyibe kerül levágatni egy német dog fülét?

Figyelt kérdés
Hány hónapos korig lehet? Nekem úgy tetszik, ha feláll, nem lóg, ezért szeretném!
2009. szept. 11. 14:39
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
42%
ezt egész pici korban kellett volna már.
2009. szept. 11. 14:58
 2/30 A kérdező kommentje:
na ez hasznos volt.. am 3 hónapos
2009. szept. 11. 15:08
 3/30 anonim ***** válasza:
42%
Nekem meg te tetszenél úgy, ha levágatnád a fél karod. Minek kínozni szerencsétlen kutyát?
2009. szept. 11. 15:12
 4/30 A kérdező kommentje:
mert úgy szebb
2009. szept. 11. 15:13
 5/30 anonim ***** válasza:
23%
Te is szebb lennél mondjuk fej nélkül!
2009. szept. 11. 15:21
 6/30 anonim ***** válasza:
58%
Most komolyan azért okoznál a kutyádnak kellemetlenséget, mert neked felálló füllel jobban tetszene? A kutyának jó ideig viselnie kell a fején egy papír vackot, ami elég kényelmetlen. Ha nem hozzáértő állatorvos csinálja a fülvágást, akkor igen rendesen el lehet cseszni egy félig lógó, félig felálló csonka füllel a kutya kinézetét. A kutyának felnőtt korában is sok kellemetlenséget fog okozni a felálló fül, könnyebben belemegy a toklász stb. Sőt mi több a kutyának fájni is fog a füle a műtét után. Tényleg kitennéd ezeknek a kutyád, csak mert neked nem jó lógó füllel? Gondolom te sem vágatnád le a füled, csak mert az anyukádnak nem tetszik úgy ahogy van... De szegény kutyának nincs választása.
2009. szept. 11. 15:29
 7/30 anonim ***** válasza:
55%
Normális állatorvos már nem is vállal ilyesféle állatkínzást.
2009. szept. 11. 15:32
 8/30 anonim ***** válasza:
55%
az altató mennyiségétől is függ! nekem pitem van neki 13ezerért vágták a fülét! erre a sok okosra meg ne figyelj oda,mind csak a magáét mondja,mert nem értenek hozzá és ez nem állat kinzás! amugy még most időben vagy mert a fülén a porcok erősek nincsenek erősen megtörve így szépen fog állni majd de ezt most csináltasd és vegyél jó csonterősítőt is neki amit majd a műtét után adj neki rendszeresen h megerősödjön és maszírozd is a fülét majd neki! Mellesleg megjegyzem h 10 nap alatt begyógyul a füle első nap fog neki fájni mikor felkell szokatlan lesz és rázni fogja a fejét,de a második nap már ugyan ugy fog játszani mint azelőtt,nekem tölcsértsem adtak anélkül szaladgált önfeletten:D:D:D ugysem nyúl hozzá mert akkor fáj neki és ezt tudja! Nem fáj neki hidd el! minnél hamarabb cselekedj mert napról napra romlani fog a fültartás nagy lesz a törés és akkor nem tudják már dogméretűre vágni! Szia
2009. szept. 11. 16:29
 9/30 anonim ***** válasza:
53%
nekünk 12 ezer volt, kilótól függ, h mennyi altató kell... amúgy legális, és megcsinálják az állatorvosok, csak jól válaszd meg, mert valaki elrontja, kérj referenciát. Meg a dog nem olyan mint egy pit meg egy staff, neki állítgatni is kell :) sok sikert
2009. szept. 11. 17:58
 10/30 anonim ***** válasza:
65%

A törvény szerint tilos.

Mind az állat farkának, mind fülének csonkolása csak akkor lehetséges, ha a tulajdonos fajtaklub (jelen esetben a németországi német dog fajtaklub) ezt előírná. De a német fajtaklub tiltja a csonkolást.

Kiállításon nem indulhat, tenyésztésben nem vehet részt.

Sajnos vannak még állatorvosok, akik megcsinálják (általában már csak vidéki lódoktorok), de mivel feljelenthetőek érte, ezért hála istennek egyre kevesebben. Én nem ismerek olyan orvost (pedig ismerek jópárat Budapesten és környékén) aki megcsinálná.

2009. szept. 11. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!