Hogyan tudassam a kutyával azt, hogy a fiam előtte áll a rangsorban?
1. Ott voltál - akkor nem is kérdés, nem a gyerek, hanem TE vagy a hibás (a kutya "személye" ugye itt fel sem merül, egy öt hónapos ösztönlényke :))
2. "5 éves nem 3" - akkor... várj... te most azt mondod, hogy a te gyereked azért nem fogja fel azt, amit itt már nem egy válaszoló háromévese felfogott, mert IDŐSEBB? A korral nem okosodniuk kéne? Persze nekem nincs gyerekem, nyilván nem érthetek hozzá :)
3. Adtunk tanácsokat, nem is egyet: tanítsd meg a gyereknek, hogy kell bánni a kutyával (erre aztán millió meg egy tuti tippet kaptál), és szép lassan nevelgesd rá a kutyát, hogy hogyan kell bánni a gyerekkel.
Valóban sok tanács elhangzott itt igen, sok hasonló... és amint láttad kedves hozzászóló meg is köszöntem mindet. Azt, hogy ki volt a hibás nem kérdeztem pusztán azért, mert nem volt semmilyen hiba és semmilyen hibás. A gyerek ott állt mellettem, a kutya előttünk, és éppen labdajátékhoz készülődtünk amikor a gyermek hirtelen megölelte az ebet. Na most -mivel nem vagyok roma származású jövendőmondó, sem jövőbelátó jógi, így nem tudtam megjövendölni ezt az eseményt sem, ami a pillanat tört része alatt ment végbe -mindenféle előjel és Sok-Sok tanítás ellenére is-> ez a drága gyermek megölelte ezt a drága négylábú élőlényt, mire az kinyilvánította nemtetszését. Hát Drágáim :) , nincs itt semmiféle bűnös vagy hiba. Ez történt. Továbbra is a véleményem az, hogy a kutya ilyet nem tehet ha tudja hol a helye, ezért meg lesz rá tanítva, hogy ő az utolsó a sorban. Tanítás alatt állnak mindketten, és szépen összehangolódunk majd. Sőt tanítóbácsihoz is fogunk járni együtt szépen hármasban =)
Annyiszor és annyian írtátok, hogy tanítgassam a gyereket, már kissé unalmas, de ha Figyelmesen elolvastátok volna a bevezető szöveget, abban benne van, hogy ez a folyamat éppen zajlik.
Olyan sok anyuka lett itt hirtelen, és számomra ez olyan érdekes jelenség, hogy nektek a gyermeketek mindent elsőre megért, és mindent úgy is csinál ahogyan azt ti mondjátok neki már 3 évesen :DD Gratulálok a sikeretekhez :) Az én kisfiam ezek szerint kivételes eset, mert neki el kell mondani mindent többször, és valahogyan még akkor is előfordul, hogy nem hallgat a jó öreg anyjára, és azért is az ellenkezőjét teszi mert ő azt szeretné.
Köszönöm a válaszokat, részemről elég volt ebből a kommunikációból, élmény volt veletek beszélgetni :D mindenkinek szép estét :)))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!