Hogyan tudassam a kutyával azt, hogy a fiam előtte áll a rangsorban?
ma 06:34
miért ijedne meg a kutya? akr mögötte van akár nem akkor is érzi az illatát a gyereknek tehát tudja hogy ő az. ilyenkor a kutya maximum összerezzen de nem kap oda. tudomásom szerint ez annak a jele hogy konkrétan az érintést nem akarja a kutya. konkrétan ez a nevelés a kutyák között, jelképesen odacsípnek, odakapnak ha valamit nem akarnak de így megint oda lyukadunk ki hogy azért ne már az omega pozícióban levő kutya mondja már meg a gyereknek az mit csinálhat és mit nem. ilyen erővel ha megijed a kutya nyugodtan harapjon is belé ijedelmében nemde? nézd, innen látatlanba az életbe soha meg nem tudjuk hogy pontosan mi volt. mert ahhoz kellett volna látni a kutya testbeszédét is. a pontos történéseket. ezért is jó ha elmennek kutyasuliba mert ott egy szakavatott szem azonnal látni fogja hogy a kutya a gyerek fölé helyezi e magát. egyépként pedig javaslom nézz meg egy a farkasokról szóló dokufilmet. az omegát úgy szekálják ahogy nekik tetszik, őszintén szólva már magam is sajnáltam a szerencsétlent. ehhez képest a kutyáknak királyi soruk van hogy uram bocsá annyit elvárunk tőlük hogy azért pl. a gyereket ne már hogy megkapjuk még ha jelképesen is.
A kutya jogairól pedig annyit, hogy NINCS JOGA a gyereket bántani SEMMIFÉLE MÓDON! Amennyiben ilyesmi mégis megtörténik -mint pl. esetünkben- akkor én is harapok. Nem azért mert így gondolkodok, hanem azért, mert az ösztöneim vezérelnek afelé, hogy a gyermekemet védjem az adott pillanatban. Ezek után Kérem, aki nem szülő, és még nem támadta meg kutya a gyerekét, az legyen szíves NE magyarázzon nekem a kutya jogairól az ilyen szituációkban mert lesz@rom! KÖSZÖNÖM!!!!
A többi hasznos információt viszont köszönöm szépen mindenkinek :)
Ez a "kutyatálból etetés" nagyon jó módszer a gyerek pozíciójának erősítésére, én is így csináltam anno. Jól teszed hogy magyarázol a gyereknek, és a kutyának is jelzed hogy meddig mehet el.
Nálunk ennyi elég is volt, a gyerek 8, a kutya 4 éves, feltétel nélkül bízom benne, igaz iskolázott és még csak morogni se hallottam soha.
"gyermeked nem Jézus Krisztus, hogy az egész univerzum hozzá alkalmazkodjon. "
nem egy kutyákkal foglalkozó (kutyatréner stb) ember jól elküldene téged a melegebb éghajlatra az is biztos! az egész irományod egy merő nagy röhej volt. szóval akkor szerinted azok az emberek akik már a felnőtt kutya mellett vállalnak babát már nem is tudják megértetni a kutyájukkal hogy a gyerek igenis az atyaúristen?!! és nem az egész univerzumhoz, csupán a családhoz kell alkalmazkodnia a kutyának. és azon belül a gyerekhez. a farkasfalkában eleinte még csak nem is mehetnek közel az utódokhoz egy darabig, aki meg meri közelíteni a kölyköket az anya alaposan el is agyabugyálja a betolakodót. (egyépként ugyanezt a kutyáknál is tapasztalhatod) . és később is a kicsikre nem vonatkoznak azok a szabályok amik a felnőttekre mint pl. ki ehet elsőként stb stb.
ha te hagyod egy kutyának (tökmindegy milyen korú) hogy tiszteletlenül bánjon a gyermekeddel azzal felhatalmazod tulajdonképpen hogy a gyerekkel ő azt csinál amit akar. így ha a kutya vélt vagy valós "neveletlenséget" vél felfedezni a gyermekben könnyen megeshet hogy a későbbiekben durvább eszközökkel teszi helyre a gyermeket. vagy egyáltalán durváskodik a gyerekkel. amelyik gazdi nem vezetője a kutyájának még azzal is durváskodik egy kutya (morog, megtámadja) akkor mit gondolsz egy gyereknek nem fogja? meg egyáltalán egy gyereknek milyen ha egy kutya úgy megmorogná? ez nem vicc! a legnagyobb tiszteletlenség a kutyától főleg ha a vezér gyermekével tiszteletlen. az a gyerek a kutya szemében olyan kell legyen mint valami értékes porcelán! nem eshet baja! ha a gyerek durvul vagy véletlen valahogyan fájdalmat okoz a kutyának akkor is a kutya dolga nem más mint elkerülni, elmenni a gyerektől! ahogyan nekem mint vezetőjének nem kap oda soha semmilyen körülmények között ugyanúgy a gyereknek se kapjon oda a kutya! ezt vagy megérted vagy nem, de azért nevetséges gúnyolódásokban nem kellene bocsájtkozni. főleg nem ha az egészről semmit sem konyítasz. javaslom menj el egy kutyasuliba és ott kérdezz rá hogy ki lehet egy családban az atyaúristen a kutya vagy a gyerek? meglepődnék alaposan ha bárki azt válaszolná a kutya... amíg a gyermek nem tud helyt állni a szülőnek kell megkövetelnie a kutyától a gyermeknek járó tiszteletet.
# 16/17 teljesen egyet értek azzal amit írtál.
Szeretem a kutyánkat, és ezért szeretnék megtenni mindent, hogy jó viszonyban legyenek a kicsivel. És mint már írtam, a gyereket folyamatosan nevelem a helyes viselkedésre, de amíg valakinek NINCS gyereke, addig az nem tudja, hogy milyen nehéz is ez. Emellett a kölyökkutyát is tanítani kell és nem engedhetem meg, hogy a kutya felül kerekedjen a gyereken, mert a gyerek még nem tudja megvédeni magát. Milyen anya lennék, ha engedném egy kutyának, hogy csak úgy harapdálja a gyerekem?? Nevetséges (és ez enyhe kifejezés) az az ember, aki ezt nem fogja fel ésszel.
"kutyának joga van megijedni" - Igen, lehet joga megijedni, vagy akár lehet joga tojást tojni is ijedtében sőt jogában áll ügyvédet fogadni is, csillagvirág! Ijedjen meg jó alaposan, aztán fusson el jó messzire, mert ő az utolsó a falkában, és a felette állókat NEM HARAPDÁLHATJA! Ennyi!
Neked van gyereked?! És te az 5 éves gyermekednek ha elmondtál valamit, akkor ő azt azonnal megértette, és persze onnantól kezdve a mai napig azt is teszi ugye?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!