Meg tudnád magyarázni ez a falkavezérséggel kapcsolatos ellentmondást?
Figyelt kérdés
Azt mondják, hogy ha a kutya ideges, vagy stresszes, ugrál, mikor hazamész, tehát nem kiegyensúlyozott, az azért van, mert ő tekinti magát falkavezérnek. Másrészt viszont azt is mondják, hogy a falkavezérnek kiegyensúlyozott, higgadt személynek kell lennie, mert csak így fogadja el a falka őt. Ez így ellentmondásos, nem? Ha a kutya falkavezérnek tekinti magát, akkor miért nem nyugodt és higgadt, mint a falkavezérek általában?2013. febr. 24. 16:37
11/17 anonim válasza:
Az okosok szerint amúgy is úgy 10-15 percet kéne várni, mielőtt a gazdi üdvözli a kutyát. :)
12/17 anonim válasza:
Én nem vagyok okos, de hacsak nincs rossz kedvem, szeretek örülni a kutyámnak és ő is szeret örülni nekem, velem együtt. Aztán mikor azt mondom neki, hogy elég, akkor megnyugszik. Szerintem semmi nincs kőbe vésve, szerencsére.
13/17 anonim válasza:
Kinek mi válik be. Ez csak egy útmutatás. Az én kutyámat is le tudnám állítani de inkább kivárom azt a pár percet, szerintem úgy a biztos. :)
14/17 anonim válasza:
A kutya falkavezérnek tekinti magát mert te nem töltöd be a szerepet szóval VALAKINEK muszáj helyetted. Viszont ő nem alkalmas rá, ezért tiszta ideg. + hiába falkavezér, egy embert nem tud úgy irányítani ahogy egy másik állatot tudna, és ez is fusztráló. Én így értelmezem.
15/17 anonim válasza:
Tisztázni kellene alap dolgokat. Könnyű dobálózni azzal, hogy ki a falkavezér, de ez jóval bonyolultabb, mint ahogy a Cerberos és a csodálatos kutyadoki mondogatja! Annyi butaságot, ostobaságot hallani mindenhol erről, sajnos. A vezérség nem egyetlen pillanat műve. Sok-sok hibát kell elkövetnie az embernek ahhoz, hogy valóban elveszítse a vezető szerepét. Gondoljatok bele kicsit! Ha valóban a kutya lenne a főnök, akkor ő döntene mindenben. Ha az ember engedély nélkül ki akarna menni a lakásból, házból, a kutya megbüntetné. Az ember nem mehetne be a kutya személyes terébe, nem vehetné el az ételét, nem hozhatna döntéseket, stb. A kutya állítana fel szabályokat és kiváltságokat. (Külön-külön sem számítanak, csak együtt). Ez azért nagyon ritka! Pont azért, mert a kutyák az évezredek során úgy alakultak ki, hogy ha agressziót, túl nagy dominanciát mutattak az emberrel szemben, egyszerűen kiestek a további tenyésztésből, aznap már nem is kellett őket etetni. Ezért hatalmas hülyeség azt mondani, hogy a kutya a főnök, a falkavezér csak azért, mert előremegy a kapuban, mert rád ugrál, mert megtagadja a behívást, mert ezt, azt, amazt csinál. Ezek szimplán szemtelenségek, így teszteli a kutya a gazdáját vagy épp nincsenek szabályok, nincs meg a kutyának az, hogy mit szabad és mit nem.
16/17 anonim válasza:
ó hát és ne is beszéljünk arról, hogy én már azt is olvastam, hogy pont azért ugrál, mert a falkatagok ugrálnak a vezérre, hogy megnyalják a szája szélét ezzel is elismerve a felsőbbségét.
Na ezekre a dolgokra varrjon gombot, aki akar, amíg a kutyával nincsenek gondok, addig valószínű, elfogad.
17/17 anonim válasza:
Utolsó:
Ez komoly?? :D Eszerint még nekünk kéne leguggolni h a kutya nyalogathassa a szánkat, vagy mi...? hááhá :D Najó, ez vicces. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!