Ti is a kutyátokkal alusztok? Nem szőrös nagyon a lakás?
Nem, a saját helyükön alszanak, mert nem férünk el mind az ágyon éjszaka. Nekem van egy nagytestű és egy közepes testű kutyám, emellett a páromnak is van egy nagytestűje, ez már túl sok, hogy bárki is kényelmesen elférhessen. :) Napközben felmehetnek az ágyra, de nálunk van egy olyan szabály, hogy csak akkor, ha egy bizonyos pléddel letakarom azt. Szokott lenni gyakran, hogy ledőlök velük egy kis pihenésre délután vagy ha a párom nincs itthon, az ágyban alhatnak és lám-lám, semmi gond nincs velük. Tökéletesen irányíthatóak, behívhatóak, kontrollálhatóak mindig. Nagy marhaság ez, hogy ha a kutya feljöhet az ágyra, akkor máris én leszek az omega. Könnyű minden hülyeségre ráaggatni azt, hogy etológusok ezt mondják, csak hogy eladható legyen az állítás. Nekem is van etológus ismerősöm, ő a KÁJ kutyájával alszik egy ágyban. :)
Van szőr a két nagytestű miatt, de gyakran takarítunk, a kutyákat, amelyeket kell naponta fésüljük, séták után mindig van lábmosás nekik, stb.
Engedelmességi vizsgára készültök? Wow, azt kb 1 éves kutyák szokták csinálni, akik megtanulták a behívást, helyben maradást, stb. Az a minimum, amit meg kell tanulnia a fiatal kutyáknak.
De ha egy kutya emberre támad, annak azért sokkal több van a hátterében, és nem annyi, hogy a kutya nem tud parancsra helyben maradni.
Az én kutyám domináns velem szemben is.Visszapofázik fegyelmezésnél,morog,ha nem tetszik valami.
Az ágyunkban alszik,de nem jut eszébe senkit megtámadni.Férjem a kutyám szemében az abszolút tekintély,pedig Ő is hálótárs :)
16-os ismét.
Nos, tőle még nem olvastam, de kösz a tippet, majd utánanézek. :)
Egyébként a vita a továbbiakban szerintem teljesen meddő, úgysem fogja egyik fél sem meggyőzni a másikat a maga igazáról. (Bár én valamilyen szinten meggyőzhető vagyok - pl. utánanézek Korom Gábor munkásságának, de egyébként eddig az ő neve a vitában ez első normális érv, amit kaptam, azon kívül, hogy látatlanban hülye vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!