Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Dobermann fázik télen?

Dobermann fázik télen?

Figyelt kérdés

Helo

nagyon tetszik a dobermann csak azért nem merek venni ,mert azt hallottam hogy télen fázna kinnt.

De én csak kinnt tudnám tartani...

Esetleg hőszigetelt házzal nem bírja ki a telet?

Azt tudom hogy nagyon sportos kutya,elég sokat sportolnák vele...

Esetleg akinek van dobermannja azzal szívesen beszélgetnék privátba...

2013. febr. 23. 18:17
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
38%
Amugy pedig eleve olyan gazdának adunk el kutyát, aki biztositani tudja a szükségleteit. márpedig egy idős néni nem hiszem, hogy tréningezni hordaná, meg futni.
2013. febr. 26. 20:11
 22/46 anonim ***** válasza:
16%

21:17 akkor már kihalt volna a fajta. Csak a milliárdos háztartásbelinek lehet 10-12 órája egy kutyára...

Itt nem az a baj, hogy bent tartja valaki a kutyát! Hanem az, hogy egyesek azt képzelik egy kutya CSAK akkor lehet boldog ha bent van. Mert most éppen ez a divat, mint a falkavezérség meg a többi (én is alkalmazom de egyesek túlzásba visznek minden újdonságot amit hallanak) Mégis milyen jogon mondja meg nekem valaki aki nem is ismer, hogy pl az én kutyámnak nem jó, nem elég jó a kapcsolatunk és sosem lesz az csak mert kint tartom? Ehhez senkinek semmi joga. És nekem is olyan kutyám van aki a s*ggemben van folyton. De nekem az életem minden szempontból úgy jött össze, ez a tartási mód megfelelő. Én meg mondhatnám azt, hogy persze könnyebb a tv előtt lustálkodni és beengedni a kutyát mint órákat kint tölteni veleki esőben, hóban, fagyban, kánikulában!

2013. febr. 26. 21:41
 23/46 anonim ***** válasza:
50%
Ha jól értelmezem a kérdést, akkor itt arról vitázunk, hogy egy dobermann megfázik-e télen. ha ekkora szakártő vagy, akkor gondolom azt is tudod, hogy a dobermannak nincs aljszőrzete, és nem váltja a szőrét. Ergo baromira nincs ami melegitse. És aki télen napi 5-6 órákat kint van a kutyával, az hazudik. max. ha hegyimentő, de az nem dobermann. Egy szó mint száz. Te kint tartod, más bent, biztos a tiednek és szép a szőre, ahogy a standard előirja, és nem durva sprőd, mert a szerencsétlennek valahogy védekezni kell a -15 fok ellen.
2013. febr. 27. 07:14
 24/46 anonim ***** válasza:
0%
Te hol olvastad, hogy nekem dobermannom van? Ha figyeltél volna, arra reagáltam, hogy az egyik válaszoló a pulival!! jött, hogy annak mindenképpen kötelező! bent lakni. A dobermannról meg az a véleményem, hogy persze jobb neki bent a szőre miatt, de láttam már kint élni dobermannt. És elfogadható élete volt. Persze lehetett volna jobb is. Csak én képes vagyok elfogadni, hogy sosem fogja mindenki ugyanolyan szinten tartani a kutyáját, ezt nem lehet másokra kényszeríteni. Mindig lesznek emberek akik kint tartják a kutyát, akik házőrzésre veszik vagy kirakják egy telepre. Csak magad teszed tönkre ha ezt nem vagy képes elfogadni. Ha az alapvető szabályokat, törvényeket betartja, akkor azon belül igen eltérő lehet a színvonal. Szerintem vannak nagyobb gondok az állatvédelemben ami miatt aggódni kéne.
2013. febr. 27. 13:12
 25/46 anonim ***** válasza:
0%
Ja és azért mert valaki nem képes 4-5 órát kint lenni a kutyájával, még nem a másik a hazug, csak különbözőek vagyunk. Amúgy meg nem tudom hol élsz, de itt ami van télen azt igencsak nagy jóindulattal lehetne igazi télnek nevezni.
2013. febr. 27. 13:14
 26/46 anonim ***** válasza:
51%

A lakásban tartott kutyákkal kötelező naponta sétálni menni, akár esik, akár szél fúj, akár kánikula van! Pont, hogy a szoba kutyákkal foglalkoznak ezért jóval többet! És a kutya falka állat, alapvető igénye a társaság! Egyedüli kutyának kínzás az, ha kib@szod a kertbe dísznek és a nap 24 órájából vele töltesz 4-et. Ez aztán tényleg olyan nagyon sok idő!

És igen, pulit csak az tartson, aki tudja biztosítani neki azt, hogy a nap legalább felét vele tölti. Nem írtam egy szóval sem, hogy kötelező a lakás (szövegértés, tudod), de ha valaki nem dolgozik egész álló nap a kutyájával, mint régen a juhász, akkor igenis, engedje szépen be a házba, vagy ne tartson ilyen fajtát. Én is pulis gazdi vagyok és kiakaszt a sok tudatlan, felelőtlen ember hozzáállása ezen a téren! 4-5 óra a gazdával egy ilyen kutyának semmi! És ez a legtöbb fajtára igaz!

És ha már itt tartunk, kedves 73%-os válaszoló, a kutya nem házőrzésre való! Arra ott vannak a riasztó rendszerek! Egyik fajtát sem házőrzésre tenyésztettek ki, az legfeljebb sokad rangú cél volt csak!

2013. febr. 27. 13:59
 27/46 anonim ***** válasza:
jó fej vagy. Válaszolsz valamire kedves 73%-os válaszoló, amit nem is neked irtam
2013. febr. 27. 17:35
 28/46 anonim válasza:
33%

Nos... itt biztos mindenki képzett állatorvos, vagy aranykoszorús mesterkiképző... már ahogy a válaszokat olvasom. Tisztázzuk a dolgokat. Mielőtt megragad a hülyeség!

A kutya nem azért fog hozzád kötődni mert bent tartod a házba fél éves koráig. Hanem mert tisztel, mert megkövetelsz dolgokat és egy falkában csak a falkavezér követel. Őt pedig tisztelik. Nekem pl van egy vizslám. 2 évesen vettem kint tartom, sőt még a hideg vizbe is beleküldöm ha gyakorlásról van szó. És mégis majd meg őrül örömében mikor meglát, megdicsérem (nem kajával, ütögetéssel simogatással)Mivel a dobi is munkakutya ezért tőle is követelni kell. A másik... nem egy mai fajta. Egy Dobermann nevű pénzbehajtócsávó tenyésztete ki. Mégpedig azért, hogy társa legyen ha bajba kerül. Németbe elég kemény telek vannak és akkor se volt semmi baja. Ha ilyennel kapcsolatba akarsz információkat szerezni, akkor szerintem ne itt írj. Mert itt boldog boldogtalan terjeszti a hülyeséget. Inkább keress fel egy szakembert. Ha gondolod adok egy linket

[link]

2013. ápr. 1. 17:58
 29/46 sippara ***** válasza:
66%

Utolsó,ne haragudj, de mi az az aranykoszorús mesterkiképző? :D

További baromságok az irományodból:

"Nekem pl van egy vizslám. 2 évesen vettem kint tartom, sőt még a hideg vizbe is beleküldöm ha gyakorlásról van szó. És mégis majd meg őrül örömében mikor meglát..."

Annak,hogy mennyire tekint falkavezérnek, semmi köze ahhoz, hogy jó-e neki kint (segítek: nem). Logikailag annyi kapcsolat van a kettő között, mintha azt mondtad volna, hogy minden csütörtökön elmész meginni egy sört, ezért a tyúkjaid tojást tojnak.

"Németbe elég kemény telek vannak és akkor se volt semmi baja."

...mert a "pénzbehajtócsávó" kifejezetten arra használta,hogy télen kib@ssza a kertbe - megint csak segítek: nem. A dobik mióta "az eszüket tudják" a gazda mellett voltak, nem a kertben.

Tények: a dobermannak (vagy épp a vizslának) nincs aljszőrzete, így őket kirakni télen a kertbe körülbelül annyira jó ötlet, mint neked télen nyáron kardigán+cicanadrág összeállításban járni az utcákat. Ezen felül mondani persze lehet bármit,csak sajnos a tények elég makacs dolgok.

2013. ápr. 1. 18:42
 30/46 anonim ***** válasza:
22%
Még tiszta szerencse hogy Te vagy az aranykoszorús kiképző utolsó válaszoló, most megmentetted az emberiséget. Az előtted író által megadott linkre kattints rá, és beszélgess az úriemberrel. Készségesen fog válaszolni a baromságaidra :D
2013. ápr. 2. 07:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!