Dobermann gazdik tudnátok infót?
Sok videót néztem,és sokat olvastam a fajtáról,fórumokat is,de ott az emberek 99,9%-a (videón meg a fórumokon)azzal van elfoglalva hogy hogy néz ki a kutya,mennyire "vad"
olyat sehol nem találtam,ami arról tájékoztat,hogy otthon családon belül,gazdával hogyan viselkednek,mennyit lehet egyedül hagyni őket.tehát igazából a személyisége érdekelne..(ha lehet csak az írjon,akinek van ilyen kutyája)köszönöm a válaszokat előre is
ahogy az előző válaszoló írta.
Nekem most van a 3. szuka dobim.
Az elsővel rengeteget tudtam foglalkozni, meg is látszott rajta, mindenféle iskola nélkül tökéletes kutya lett. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy olyan volt mint egy Díva.Gyönyörű, okos, szófogadó.
A második egy bohóc volt. De ő is szófogadó volt.
A jelenlegi kocsit önfejű, de ő is nagyon aranyos.Sajna mikor kamasz volt én átestem egy műtéten, melynek következtében nem tudtam vele eleget foglalkozni, így ez meg is látszik a viselkedésén. Kicsit "fafejű" lett. Szereti eldönteni ő mit akar. De ezen felül nagyon jól őrzi a házat, azonban ha kinn az udvaron nincs semmi "munka", mindig a fenekünkben van. Lépni sem lehet tőle és mindig a lakás közepén szeret elhelyezkedni.
Alapjában véve sok foglalkozást igénylő, de nagyszerű kutya. Télen fázik a hidegben, ezért szerintem az a jó, ha a lakásba vagy mindenképpen fűthető helységbe be tud menni.
Nagyon szereti a család tagjait és, ha hozzászokik a gyerekekhez, nagyszerűen kijön velük.
Nálunk az első kutyánknál született az unokaöcsém. Mindig nagyon türelmes volt vele, akárhogy is nyúzta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!