Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a tesco-s...

Mi a véleményetek a tesco-s kutyatápról?

Figyelt kérdés
Egyáltalán megvegyem,vagy ne? Érdemes ilyet adni a kutyámnak? Esetleg összekeverve főtt kajával?
2009. szept. 8. 22:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Én egyszer vettem mert már csak a tesi volt nyitva..a kutyámnak ment tőle a hasa...saját vélemény,...
2009. szept. 8. 22:05
 2/12 anonim ***** válasza:
93%

szar.

Alig van benne hozzáadott vitamin, ásványi anyag.

Nincs benne fehérje amire a kutyának szüksége van.

Tele van tartósitóva, szinezékkel,rákkeltő cuccokkal, nylonnal, fűrészporral, minden szarral.

szóval ilyet semmiképpen ne vegyél a kutyának.

Inkább vmi középkategóriás tápot.

2009. szept. 8. 22:39
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A tesco-s kutyatáp olyan, mintha te CSAK virslit meg párizsit ennél.

Chappy, Darling, Friskies, Winny, mindenféle konzerv stb. felejtős.

Ha nem vagy jó anyagi helyzetben, akkor etess Dog Chow-val. Középkategóriás táp, kb. 30% hústartalma van. Heti 1-2 alkalommal, különösen a tél közeledtével főzz neki mellé húst, zöldséget, húsleves szerűen, fűszerek nélkül. Csirke farhát, csirke nyak, csirke comb csontja nélkül, sertés máj, répa, fehérrépa, zeller, hébe-hóba 1-2 szem krumpli (megemészteni nem tudja, de rosttartalma béltisztító hatású), rizs, néha esetleg tészta. Ezek nem drágák, és viszonylag sok hús van rajtuk (farhát, nyak, comb).

Heti 1-2 alkalommal egy jó nagy csülökcsont pedig szépen rendben tartja a a fogait és le is köti a figyelmét, amíg megeszi.

Mi így csináljuk, mert sajnos nem tudok jobb minőségű tápot venni a kutyámnak.

Ha meg a pénzzel nincsen probléma, akkor etess Acanával, Orijennel, ezek mellé nem kell főzni, minden benne van, amire a kutyának szüksége van.

2009. szept. 8. 22:59
 4/12 anonim ***** válasza:

Elözönek teljesen igaza van, annyit tennék hozzá, hogyha Dog Chow-ra sem telik, akkor a nagyon olcso tápok közül a Fressnapf saját márkája, a Multifitt a legjobb. Azzal legalább nem ártasz a kutyádnak, nem ugy mint a teszkos táppal. Nincs benne káros anyag, tartositószer meg szinezék.

Anno vigyáztam egy kutyura, mellékeltek mellé egy zsák teszkos tápot, amibe beleevett a labradorom ... vagy egy óráig hányt szerencsétlen.

2009. szept. 9. 08:47
 5/12 anonim ***** válasza:
85%

Na, most vállalom a céltábla szerepét, és válaszolok a kérdésedre.

Nem mondom, hogy nincs különbség a drága, és az olcsó tápok között, de nem annyi, mint amennyit itt sokan marketingelnek. Azért, mert vannak pár 100-an(csak sacc), akik megengedhetik maguknak, hogy 1000 Ft/kg-os tápot egyen a kutyájuk(közben 2009, világválság, az emberek itthon 300 Ft/kg-os párizsit esznek........), nem az a normális, sajnos.

Én sokféle tápot kipróbáltam, mindet legalább 2 hónapig, hogy legyen "hatása".

A Tesco-s táp nem vészes, komolyan, Nem hullik ki tőle a kutya szőre, nem hányja ki! Nem színezett. Az igaz, hogy viszonylag sok kell belőle, de nem okoz bajt, ha a kutya nem túltenyésztett, kényes vacak!

Én aztán megtaláltam számomra(és a kutyáim számára is!) a lehető legjobb megoldást. A táp neve GeroDOg, a Lidl-ben lehet kapni, akciótól függően 170-220 Gt/kg. Nincs benn színes cucc, szeretik a kutyák, jól néznek ki, egészségesek, vidámak, kevés a székletük(és szép az állaga, színe!). A környezetemben többeknek is ajánlottam, és mindenkinek bevált!

A szukám ellett 8 kutyát a tavasszal, és meg sem látszott(most sem) rajt, az állatorvos meg volt lepődve, milyen jó karban van(persze közben kapta a vitamint, kalciumot, szoptatás alatt a Gerodog mellett kölyöktápot).

Nem szabad azért bántani valakit, mert nincs pénze drága tápra. Segíteni kell megtalálni a jó megoldást!

2009. szept. 9. 10:36
 6/12 anonim ***** válasza:
40%

Amennyiben a Tesco színes zacsis tápra gondolsz, abból a bárányos rizses egy felnőtt egészséges otthoni hobbikutyának megfelelő fenntartó táp lehet!

Ha van valamilyen egészségügyi problémája, dolgozol vele vagy sportolsz akkor viszont már kevés!!!!

A kék csíkos kb. olyan mintha szeméttel és konyhai hulladékkal etetnéd a kutyádat.

Ha nincs más, akkor a színes az jó, összetételre jobb mint a chappi friskies vagy darling, de ha van más lehetőség akkor inkább azt választanám a helyedben.

2009. szept. 9. 11:47
 7/12 anonim ***** válasza:

A DogChow messze nem tartalmaz 30% húst!!!!!

Ez a purina egyik kommersz tápja.

Még a junior változat is csak 14% húst tartalmaz, a legjobb ami van belőle a húsmix 18%-al, de az is csak kicsit több mint a 30 fele!!!!

2009. szept. 9. 11:50
 8/12 anonim ***** válasza:
91%
Szar. Egy darabig etettem vele a kutyámat, kifejezetten rossz bőrben volt, lesoványodott és hasmenése volt állandóan, mikor átálltunk egy jobb tápra, ezek elmúltak. Egy rokonunk a kölyökkutyáját etette vele, egyik nap nem tudott felállni a 4 hónapos kutya, az állatorvosok szerint a táp miatt nem tudtak beépülni a csontjaiba az ásványi anyagok.
2009. szept. 9. 13:58
 9/12 anonim ***** válasza:
39%

10:36-os-nak:

Jó minőségű tápra nem volt pénzed, arra bezzeg igen, hogy leellesd a szukádat. Gratulálok! Pfff...

2009. szept. 9. 15:08
 10/12 anonim ***** válasza:
78%

Utolsónak.

Megkapott mindent a szuka is, meg a kicsik is, ami kellett. Végig ott voltam az ellésnél, szóltam a dokinak is, hogy készüljön, ha jönnie kell. 2 hét szabin voltam otthon velük, minden szoptatásnál ott voltam, segítettem, ha kellett.

A leválasztásnál főztem nekik, ha kellett, a lányom tápszerét kapták. Féregtelenítve lettek, oltásokat kaptak. Szerettük őket, szocializálva vitték el őket 7-8 hetesen. Azóta is kapcsolatban vagyok a gazdikkal, hívnak, hogy milyen szépek, egészségesek a kutyák. Szóval akkor én most köcsög vagyok? Hát legyen.

Én imádom a kutyáimat, de ezt Neked nem fogom itt bizonygatni.

Nagyon mellé lőttél....

2009. szept. 9. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!