Mit lehet tenni a domináns kutya viselkedése ellen?
Nagy hülyeség letiltani kanról és fektetésben/ültetésben hagyni.
Ez olyan, mintha élesítenél egy bombát...
Nem lehet itt 3 percben elmondani, hogy ezt és ezt csináld, mert vannak alapok,de az élet mindig más helyzeteket produkál.
Te pedig úgy látom, nem látod még át a kutyák közötti kommunikációt (ami nem baj, ez a képessége nem is minden embernek van meg, és csak azokban alakul ki,akik sokat vannak kutyák közt... külön agyterület felel érte.)
Én azt javaslom, hogy a kutyusod érdekében menjetek el egy tükörsulira, mert ha továbbra is így kezeled ezeket a helyzeteket (ráadásul eredménytelenül), azzal akkor feszkót raksz a kutyádba, hogy 1-2 év, és rákja vagy más szervi baja is simán lehet.
A tükrösök erre vannak specializálódva. Igazából mellékes, hogy lesz egy jól nevelt kutyád, akit bárhová nyugodsz szívvel vihetsz, de a legjobb, hogy Te jobb gazdává válhatsz, és a létező összes problémára több megoldást is ki tudsz majd találni te magad. (Mert problémák mindig felmerülnek az életben...:))
Nekem is vágott farkú kutyám van.:)
De ott megtanultam más jeleket is felismerni. Az is jel, ha egyszerűen elfordítja a fejét, vagy 2 méterrel arrébb sétál... az is, ha megnyalja a száját. Az is, ahogy néz, ahogy a gerince vonala áll, ahogy a feje, a füle áll, ahogy az izmai vannak, ahogy a lábát tartja, a nyelvével csap vagy szájszélet nyal, hogy vicsorít, milyen hangot ad, pisil-e, kakil-e, térben hogy áll a másik kutyához képest,... Szóval ne aggódj, megtanulható!:)
Tapasztalod majd, hogy az elején beviszed a kutyád a kutyasulira, ott van 5-10 másik kutya,és te jó, ha a sajátodat tudod figyelni, de még az ő jelzéseinek is kb. csak a 25%-át veszed észre magadtól, a többit az oktatók mutatják...
Aztán pár hét múlva mintha kinyílna a világ... és ez még mindig sehol nincs azokhoz az oktatókhoz képest, akik 3 másodpercig néznek 15 kutyát, és ennyi idő alatt az összesről komplex képet alkotnak.
A népszigeti is tükör suli, de van Őrmezőn, Rákoscsabán, és az ország több pontján is.:)
Szerintem hívd fel őket, beszéljetek meg egy időpontot, amikor csak megnézik a kutyádat. Ez tök ingyen van... és ott el tudod dönteni, hasznos lenne-e nektek, tetszik-e a suli szellemisége, szimpatikus-e a hely,...:) Amúgy nagy nyomottorrú-fanok.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!