Szuka kutya pisije ellen "vulkanikus kő" az ivóvizébe?
Bocs a hülye kérdés-megfogalmazásért.
Érdeklődni szeretnék, hogy használta-e valaki azokat a "vulkanikus köveket" (nem tudom, a márkanevet ki szabad-e írni), amik azt ígérik, hogy ha a kutya ivóvizébe tesszük őket, "szűrőként" működve megkötik a nitrátokat, amik a fűre pisilve a gyep kiégését okozzák.
Van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? Nem vagyok vegyész, de valamiért kamunak érzem, pedig nagyon jó lenne ha tényleg működne!
Ha a kutya emberi fogyasztásra alkalmas vizet kap, akkor az eleve nem nitrátos. De még ha az is lenne a csapvíz, bármilyen palackos víz formájában egyszerűen nitrátmentes vizet kaphat.
A probléma viszont ott van, hogy a kutya nem nitrátot pisil, hanem karbamidot(nitrogéntartalmú vegyület), és nem az ivóvízből kerül a kutya szervezetébe, hanem a fehérjék bomlástermékeiből származik. Azért van magas nitrogéntartalma a vizeletnek, mert a kutya sok fehérjét eszik. Csak akkor szűnne meg a pisi növényeket kiégető hatása, ha az ebet átszoktatnád legelésre.
Köszönöm a válaszokat!
Tudom hogy dog rocks a neve, csak nem tudtam hogy ki szabad-e írni anélkül hogy reklám miatt kibannolnának. Sajnos véleményt magáról a a termékről a honlapján kívül nem igazán találtam.
Utolsó, köszönöm a magyarázatot, éreztem hogy valami sántít ebben a dologban. Akkor úgy tűnik, a napi kétszeri fűlocsoláson (vagy a kerttisztává szoktatáson) kívül nem igazán van megoldás erre a problémára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!