Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A lánykutyámat a vérzés...

A lánykutyámat a vérzés elmúlása után vigyem fiú kutyához?

Figyelt kérdés

Kis kutyákat szeretnék.

PULI kutyám van

2009. szept. 8. 14:48
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
100%

13.27

Bizony!

És sok a felesleges ember is.

Az ingyenélők, a segélyekből kocsmába járók.

A még meg nem született gyermekeket direkt rokkanttá tévők.

Őket mégsem ivartalanítják, holott az állam egy csomó felesleges kiadástól mentesülne.

Meddő vita.

Úgysem tudjátok megakadályozni, ha valaki kiskutyákat akar, csak felesleges szájtépés, egymás bosszantása, kígyó-béka, sárdobálás.

Szűrések?

Vidéken a mai MO-n?

40-50 km-t utazgatni vizsgálatokra?

Még a nőknek sem telik sokszor.

Gondolkozzunk, emberek vagyunk állítólag.

Ne bántsuk, hanem segítsük egymást.

Azt pedíg, hogy sok állatvédő az ember semmibevételével menti az állatokat, mélyen elítélem.

Nemhiába megy a harc sok menhely, állatvédő szervezet között.

Szégyen!

2009. szept. 9. 14:04
 42/54 anonim ***** válasza:
71%

És arról mi tehetünk, hogy más gyereke éhezik? Szerintem én döntöm el, hogy kinek segítek...

AZ EMBER MAGA AKAR SZÜLNI, A KUTYÁT CSAK AZ ÖSZTÖN VEZÉRLI! Értsétek már meg!!! Az ebmergyereket (jó esetben) nem dobják ki, ha beteg, ha nem olyan mint amit vártak, ma már megunták, ha allergiásak rá, ha a másik gyereknek már nem kell, ha elköltöznek és nem vihetik magukkal, a gyereket nem elletik akarata ellenére... A KURYÁKKAL VISZONT EZ MIND MEGTÖRTÉNIK.

Ezért felelőtlenség szaporítani! Mert hiába adod jó gazdához, felelős vagy a te kölykeid kölkyeiért is, meg azoknak a kölyekiért is. Nem úgy van hogy saccra nomrális gazdáknak odadod és levan a gond!Erről beszélünk! Azt épeszű ember nem reklámozza, hogy "én elleti fogom a kutyám, meg csak a gyereknek kell játékszernek" Te nem tudod őket valóban leellenőrizni! Azért ad szerződést a tenyésztő. Amúgy meg ne mondd már, hogy te 17 évesen annyita értesz a kutyákhoz hogy meg tudod állapítani, hogy szép-? Mindenkinek szép a saját kutyája, de vizsgáztál bíróként, ismered a standardját? Attól, hogy neked szép, még nem biztos, hogy tényleg olyan tökéletes példány...

A kutyákat azért szabályozza az ember mert megszelíditette őket, kiemelte a környezetéből. Ha a természetben lenne még akkor nem lenne gond! Minden évben szülne egyszer 10-et és abból megmarana egy. Nem lenne betegség, és nem lenne túlszaporodás. De mivel már kivontuk a természetből, így az nemt udja kifejteni a szabályozó hatását. Olyan idális körülményeket teremetettünk ahol minden beteg kutya megmaradhat és túlszaporodhatnak ami nekik rossz. Mert tudjátok mi jön aztán a természetben? Tömeges kihalás, hogy újból egynesúlyba jöjjön minden.

Az ember sem szül ha tudja, hogy nem tudja eltartani és normális esetben akkor sem ha tudja, hogy 100% beteg lesz a gyerek. És 1-2-3 gyereket szül! Nem 10 minden évben! A kutyákat nekünk kell szabályozni mint ahogy magunkat is szabályozzuk, mivel a természet már nem tudja, mert a kanapén laknak a kutyák a puszta helyett.

2009. szept. 9. 14:20
 43/54 anonim ***** válasza:
64%
Köszönöm, 14:20-as, szép volt!!!!
2009. szept. 9. 14:26
 44/54 anonim ***** válasza:
72%

De ha minden áron akarod: Élvezni fogod amikor végignézed ahogy a szukád megerőszakolják és aztán lefogod ha összeragadtak? Szülésnél jó lesz ott nyúlkálni a trutyiban (mondjuk én csak könyékig letten véres..) Mit választassz? 3 hétig nem aludni hanem a kiskutyákra figyelni jó lesz? Nem ám bulizgatni meg haverok, pasik... Mosni utánuk a kakit, pisit... És milyen jó lesz amikor tönkretesznek mindent...

Ja hogy majd ezt lepasszolod másnak és te csak babázni jársz oda? "Sajnos" 3 hétig nem sok érdekes vagy a kutyában egy laikusnak. Csak eszik, alszik, nyávog.

Remélem jó gazdag szüleid vannak ehhez... A sok oltáshoz, bolhairtóhoz, féreghajtóhoz, állatorvoshoz szülés előtt, közben, után stb...

2009. szept. 9. 14:26
 45/54 anonim ***** válasza:
32%

13.27-es!

Mi az, hogy az embernek "kell" szaporodnia? Te tudod, mit beszélsz? Az a 6 milliárd ember, aki a földön él, már feszegeti a bolygónk eltartóképességének határait, ráadásul ázsiában nem tudják csökkenteni a szaporulatot!

És akkor is hasonlítom!

Amikor ma MAGYARORSZÁGON a nők 50-60 %-ának még az is megterhelő, hogy elutazzon az UH-ra, meg adjon valamit az orvosnak, akkor ne dobálózzunk már ilyen abnormális értékrenddel, hogy minden szarért orvoshoz visszük a kutyáinkat, meg szűretjük, meg luxustáppal etetjük, meg lyme-kór elleni oltást kap, amikor az Édesanyám(ez nem vicc) Lyme-kóros, és azt mondják, nem küldik el a vérét vizsgálatra, mert nincs erre pénze a kórháznak?????

Persze, ha nekem sem lenne munkahelyem, de mellette sok pénze,m lenne, én is többet foglalkoznék velük, minden finomsággal etetném, elkényeztetném. De ezzel kérkedni undorító dolog!

2009. szept. 9. 14:33
 46/54 anonim ***** válasza:
63%
B.sszus, ha én annyit dolgozok és keresek, hagy döntsem már el, hogy mit veszek a kutyámnak, hogyan szűretem és mire költöm a pénzem. Ja, hogy neki nincs ennyi? Akkor miből akar kiskutyát? Túlnépesedett a Föld? És nekem ezért ne legyen gyerekem? Csak hogy megnyugodj, egyet szeretnék, rajtam nem fog múlni a túlnépesedés (és kérlek ne hasonlítsd össze a gyereket, aki mondjuk 50 évig fog mellett élni, egy kiskutyával, aki mondjuk 10 évig)!
2009. szept. 9. 14:37
 47/54 anonim ***** válasza:
100%
Kérkedni a szűréssel?! TE nem vagy normális!
2009. szept. 9. 14:40
 48/54 anonim ***** válasza:
48%

Az hogy nekik megterhelő, arról nem mi tehetünk... Attól még a kutyának igenis erre van szüksége... Bocsi, hogy engem jobban érdekel a kutyám mint egy ismeretlen anyuka... Úgyhogy én igenis jó táppal etetem és minden oltást megkap, kutyaiksolába jár, és amikor majdnem meghalt akkor elvittük orvoshoz és kapott oltást kullancs ellen meg cseppeket. Nem vagyok gazdag de a kutyáim a legfontosabbak. Attól mert sok ember rossz körülmények között él, még nem tilos megadni a kutyának azt amire szülsége van a normális élethez. Aki még egy Uh-ra sem képes elmenni az gondolkozzon felelősen és ne vegyen állatot amíg nem tud neki mindent megadni. Nagyon képzavarban vagy... Az nem luxus hogy tápot eszik a kutya és nem szemetet, meg az sem hogy védekezünk a kullancsok ellen. Az a luxus amikor aranytálja van neki meg gyémánt nyakörve. Ezek a létszükségletek.

Nem kérkedünk vele, csak ezekre van szüksege a kutyának. Épp ezért nem kell szaporítani őket. Magad ellen beszélsz, mert ha olyan sok ember van aki rossz körülmények között él, akkor minek kell még a kutyákat is szaporítani? Te talán szülnél gyereket ha nem lennének megfelelő körülmények? Ha ven ezsed akkor nem.

2009. szept. 9. 14:42
 49/54 anonim ***** válasza:
86%
Ja, ha kérkedni akarnék, akkor azt írnám, hogy nem érdekel, hogy az anyukád vérét nem küldték el, mert nekem van pénzem és elmennék egy fizetős helyre. Na, ez lenne a kérkedés. De nem az, hogy mielőtt teherbe estem, elmentem különböző vizsgálatokra, amikor teherbe estem, akkor is elmentem. Az sem kérkedés, hogy a kutyáimat szuperprémium táppal etetem, GF600-at kapnak (ami két hónapra a két kutyának 17ezer), a szuka kutyát ivartaníttattam, mindkettőt megszűrettem diszpláziára stb. Ezek szerintem olyan dolgok amit nem irigyelni kellene, hanem örülni, hogy a másik megteheti és hogy megteszi!
2009. szept. 9. 14:53
 50/54 anonim ***** válasza:
74%

Álljunk már meg egy kicsit...Én nem támogatom a "szaporítást", saját kutyáim is törzskönyvesek, és foglalkozom is velük, kaptak oltásokat, ha bajuk van, orvoshoz visszük őket.

Azt sem irigylem, ha Te(vagy más) többet keres, és többet költ a kutyájára, csak ez a kis réteg ne nézze le azt, aki nem képes erre.

Én nem a szaporítók miatt írtam ide, hanem mert idegesít ez az új divat, hogy embert csinálnak kutyákból.

Exfőnököm Yorkija is csak egy fajta tápot ehet, mert a színhústól elpusztul a dokik szerint(törzskönyves, komoly kennelből való!)! Mi ez, ha nem abnormális dolog?

2009. szept. 9. 14:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!