Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A lánykutyámat a vérzés...

A lánykutyámat a vérzés elmúlása után vigyem fiú kutyához?

Figyelt kérdés

Kis kutyákat szeretnék.

PULI kutyám van

2009. szept. 8. 14:48
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:

Így van! Köszi Réka!

Én sem értem, hogy miért támadtok le engem, mert szeretném, ha a kutyámnak kölykei legyenek. Etetem, gondozom, szeretem.

Inkább az állatkínzóknak írjatok ennyit!!!

2009. szept. 8. 20:42
 22/54 anonim ***** válasza:
46%
És én a szaporítás címszó alatt nem az eszetlen elletésre gondoltam, hanem az 1x-ire. Ti mindenben a legrosszabbat látjátok és szerintetek az összes T.könyv nélküli kutya a menhelyre kerül? Nekem egy t.könyv nélküli LÁNY bullterrierem van, aminek tökéletesek az adottságai és mégsem egy putriban, vagy egy menhelyen él. Nahát!!! Jobb élete van, mint a legtöbb embernek és kulturáltabb is, ahogy ezeket a hozzászólásokat olvastam.
2009. szept. 8. 20:43
 23/54 anonim ***** válasza:
23%
Kedves kérdező, nem érted, hogy miért támadtak le? Ez a tipikus falka ösztön. Egy elkezdi és a többi is neked ugrik. És ők nevezik magukat embereknek.... A LÁNY bullterrieremnek több esze van.
2009. szept. 8. 20:46
 24/54 anonim ***** válasza:
64%
Az utolsó 2 Réka volt. :D
2009. szept. 8. 20:47
 25/54 A kérdező kommentje:

Én nem állítottam ilyet. Az én kutyám is törzskönyvnélküli, is remek adottságai vannak. Nekem nem kel törzskönyv, hogy tudjam, hogy egy nagyszerű kutya!

Sztem azok, akik itt írtak, mind nagy állat és főleg kutya barát! Mint én is. Élek halok értük. Az én pulim mellett van egy szintén szuka keverék kutyus, akit az utcáról fogadtunk be.

ÉS tök felesleges itt egymást szidni. Mindenkinek van egy véleménye, és kész.

2009. szept. 8. 20:50
 26/54 anonim ***** válasza:
60%

Csak az a baj,hogy azok védik a feleslegesen szaporítókat,akik az égvilágon semmit nem tesznek a gazdátlan,magukhoz hasonlók miatt bajba került állatokért.

aki megfordult már sintértelepen,és látta a halálraítélt,esélytelen kutyákat,nem elleti feleslegesen a kutyáját.

Fajtatiszták is vannak szép számmal közöttük,puli is.

Ja egyébként nekem bullterrierem van,szuka VOLT,6 hónaposan ivartalanítva lett.

2009. szept. 8. 21:46
 27/54 anonim ***** válasza:
70%

Kedves kérdező!

Én másfél éve dolgozom menhelyen kutyagondozóként. Fogalmad sem lehet arról, mit jelent minden egyes nap ezeknek az állatoknak a szemébe nézni.

MÁSFÉL MILLIÓ gazdátlan kutya él az országban. Minden egyes megszületett alommal egyre több kutya lesz. Lehet, hogy te az összes kiskutyádnak jó gazdát találsz, de akkor is TÖBB kutya lesz az országban. Ez rém egyszerű összefüggés.

A kutyának nem kell egyszer sem szülnie, nem lesz jobb, egészségesebb tőle. Ha neked is van egy befogadott kutyád, akkor azokat az embereket, akik a te almodat vinnék el, irányítsd el a fajtamentéshez, vagy legközelebbi menhelyre. Rengeteg puli van!

Ha van benned egy csöpp együttérzés, egy csöpp szeretet, akkor nem csinálod.

A törzskönyv nem azért fontos, hogy magadnak bizonyítsd, milyen szuper kutyád van, hanem azért, hogy a fajta állománya nyomon követhető legyen, és javítható, a hibás egyedek pedig a tenyésztésből kizáródjanak. A tenyésztés egy átgondolt, tudatos munka az adott fajta állományának fejlesztése, jobbá tételének érdekében. Amit te csinálnál, az nem ez, tehát nem tenyésztés, hanem szaporítás.

Ha leelleted a kutyádat, akkor felelősséget kell vállalnod azért az x kicsiért 10-15 éven át.

Vajon tudod-e majd ellenőrizni 10 év múlva, hol lesznek?

Gondold csak végig: mondjuk lesz 4 szuka, azok is CSAK EGYSZER szülnek, és azok kölykei is, ripsz-ropsz tele van egy menhely keverék kutyákkal. Egy olyan folyamatot indítasz el, amit nem tudsz karban tartani, ellenőrizni. Mert azt senki nem várhatja el tőled, hogy az almod almait ellenőrizd, viszont te kezdted...

Olvasd el!

Tenyésztés vs szaporítás

[link]

Illetve az állatorvosi kamara véleménye, hogy a kutyának nem kell egyszer sem szülnie, és az ivartalanítás hasznos!

[link]

2009. szept. 8. 22:47
 28/54 anonim ***** válasza:
51%

Előzőnek:

Szia!

15.21-es vagyok.

Nagyon nincsen igazad.

Én megpróbáltam normális választ adni a kérdezőnek, mégis, a "felelőtlen" szaporítókat elítélem.

Azokat, akik csak a pénz miatt elletik halálra a kutyájukat.

Viszont megértem az olyan egyszerű embereket is, akik szeretik a kutyusukat, és urambocsá, szeretnének Tőle egy almot lehozni, és a kiskutyákat is megfelelő helyre tudják adni, amelett, hogy nemegyszer 1-2 kiskutyát maguk is megtartanak.

És!!!

Magam is gazdája vagyok egy IGAZI szaporítónál született kutyának, akinek a testvérét is sikerült kimentetnem a fajtamentőkkel a szaporító kezei közül.

Emellett van vásárolt kutyusom, és ajándék kutyusom is.

Egyiket sem szeretem jobban a másiknál, mind más és más.

/azért valahányszor belenézek a mentettkém szemébe, a sírás kerülget, és gombóc van a torkomban./

Szaporító és SZAPORÍTÓ között is van külömbség./ha már mindenkit leszaporítózunk, aki kiskutyákat hív a világra tudatosan, és nem tenyésztő az illető./

Sőt!

olcsokutya.uw.hu-n tenyésztőkről olyan történeteket olvasni, hogy akkor már inkább egy hobby szaporító.

2009. szept. 8. 23:11
 29/54 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ha valaki kutyát akar akkor a rossz tenyésztő alternatívája a jó Tenyésztő, és nem a hobbi szaporító!
2009. szept. 9. 06:46
 30/54 anonim ***** válasza:
66%
A kutyád már az egyszeri ellésbe is belehalhat, nemcsak az esztelen szaporításba! De ha neked ennyit megér... Lelked rajta. Ahhoz, hogy tudd, hogy egészséges a kutyád, tényleg nem kell törzskönyv, de a felmenőinek az egészségi állapotára és néhány szűrésre szükséged lehet.
2009. szept. 9. 08:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!