Vannak olyan kutyák, akiket már nem lehet rehabilitálni?
Én teljesen együtt csináltam, de nálam koplaló nap csak egy volt, suli előtt. Egyébként minden nap volt kaja, lehetőleg teljes mennyiség, csak éppen feladatra és kézből, másképp nem. Bármikor dönthetett ő úgy, hogy nem eszik, de amíg hajlandó volt dolgozni velem, figyelni rám, addig etettem mint a gép. Ez végülis egy erősített kötődési tréning, mert a kinti erős ingerkörnyezeten kívül sem figyelmet, sem ételt nem kapott, mind a kettőt csak megfelelő viselkedésért erős ingerkörnyezetben.
Ha nem akart dolgozni, hazamentünk és húzott is számüzetésbe az előszobába.
Tehát tulajdonképpen elmagyaráztam neki, hogy a figyelmem az kitüntetés, és nem alanyi jog, és egyébként elértem, hogy ácsingózott a figyelmemért.
Nekem utána külön feladat volt kinyitni a kutyát, mert szépen beállt arra, hogy folyamatosan mellettem állt, és tőlem várt mindent.
Ha elég erős vagy lelkileg ahhoz, hogy tényleg teljesen ignoráld, vagy max figyelemként elzavard magadtól, akkor szerintem nyugodtan próbáld meg.
Tényleg úgy kell tekinteni rá ilyenkor, mint egy kabátra, amit felveszel, ha szükséged van rá, ha meg nincs visszaakasztod a szögre. Hagyjon téged békén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!