Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vannak olyan kutyák, akiket...

Vannak olyan kutyák, akiket már nem lehet rehabilitálni?

Figyelt kérdés
Elsősorban azoktól kérdezem akik mentett kutyákkal foglalkoznak. Ideiglenesezem rendszeresen, most van nálam egy foxi, lassan egy éve, 2 évesen fogta be a menhely. Az ott élők elmondták róla, hogy tulajdonképpen nem is volt gazdája, fél éves korában ki lett téve otthonról, az utcákat és a folyópartot rótta kaja után. Mióta itt van 2 kötődési tréninget végigcsináltam, voltunk kutyasuliban is, középfokon 2x is, javult sokat a helyzet, de nem olyan egyáltalán a kötődése mint egy normális kutyáé. Másik 3 kutyám mellettem van, nem mennek el nagyon messzire, ha el is mennek, rájönnek, és szaladnak hozzám. A foxi nem. Ő jól elvan úgy is, hogy 50-60 méterre van tőlem, olyan 3-4 perc múlva kap csak észbe és akkor jön hozzám. Kutyás barátaim egyetértenek abban hogy nagyon sokat változott a kutya, de én valamiért mégis kudarcnak élem meg, hogy csak ennyit tudtam tenni. Azt hiszem, őt így kell elfogadni. Vagy az én hibám?
2013. febr. 18. 18:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én teljesen együtt csináltam, de nálam koplaló nap csak egy volt, suli előtt. Egyébként minden nap volt kaja, lehetőleg teljes mennyiség, csak éppen feladatra és kézből, másképp nem. Bármikor dönthetett ő úgy, hogy nem eszik, de amíg hajlandó volt dolgozni velem, figyelni rám, addig etettem mint a gép. Ez végülis egy erősített kötődési tréning, mert a kinti erős ingerkörnyezeten kívül sem figyelmet, sem ételt nem kapott, mind a kettőt csak megfelelő viselkedésért erős ingerkörnyezetben.

Ha nem akart dolgozni, hazamentünk és húzott is számüzetésbe az előszobába.

Tehát tulajdonképpen elmagyaráztam neki, hogy a figyelmem az kitüntetés, és nem alanyi jog, és egyébként elértem, hogy ácsingózott a figyelmemért.

Nekem utána külön feladat volt kinyitni a kutyát, mert szépen beállt arra, hogy folyamatosan mellettem állt, és tőlem várt mindent.

Ha elég erős vagy lelkileg ahhoz, hogy tényleg teljesen ignoráld, vagy max figyelemként elzavard magadtól, akkor szerintem nyugodtan próbáld meg.

Tényleg úgy kell tekinteni rá ilyenkor, mint egy kabátra, amit felveszel, ha szükséged van rá, ha meg nincs visszaakasztod a szögre. Hagyjon téged békén...

2013. febr. 19. 18:19
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Nekem a fő problémám az vele, hogy mindkét kötődési tréning után szépen javult a helyzet, bizakodtam, de pár hét elteltével minden kezdett beállni a régi kerékváságba szép lassan. Újra csak másodjára jött, egyre távolabb ment, mintha az egészet szépen elfelejtette volna. Ezzel nem tudom mit kezdjek.
2013. febr. 19. 18:47
 13/14 anonim ***** válasza:
Hát, akkor vagy a következetességeddel van baj, vagy nem tudod jól motiválni. Egyébként fokozatosan is vissza tudsz állni, eleinte fèl adag kaják, a többi kétből, vagy ha tudod, hogy nagyon erős ingerkörnyezetbe mentek, akkor előtte este nincs kaja. Én a mai napig kihagyok egy-egy etetést, ha olyan helyre megyünk, ahol tudom, hogy nehezen koncentrál. Pl. Ha megyünk a Noéba, akkor nincs kaja, mert 500 kutya meg malac, meg macska meg pulyka meg szamár között tudom, hogy szétzuhan. Ilyenkor máj a falat, hogy tuti elég izgi legyen és utána hazaérve nagy kajálás.
2013. febr. 19. 19:03
 14/14 A kérdező kommentje:
Én is a következetességre gondoltam, de a másik 3 kutyám remekül viselkedik, szóval lassan egy év után eljutottam oda, hogy már nem magamban keresem a hibát. De az elképzelhető, hogy túl gyors volt az átállás, és azt hitte, hogy na mostmár mindent lehet. Egyébként szerinted ilyenkor, mikor mondjuk kötődési tréning után egy héttel csak második-harmadik hívásra jön oda, mit tegyek? Újra tréning? Vagy mi?
2013. febr. 19. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!