A komondor és a kuvasz milyen kutyák? Nehéz velük?
Figyelt kérdés
2013. febr. 17. 22:22
1/6 anonim válasza:
Keleti típusú pásztorkutyák. Határozott, következetes gazda kell nekik.
A kuvasz kicsit "agyatlanabb", temperamentumosabb, egygazdás, kell neki egy nagyobb terület. Bátor, megvesztegethetetlen és tűzbe megy a gazdájáért.
A komondor a legnagyobb magyar kutyafajta. Nyugodt, amíg nem piszkálják. Elfekvős típus, csak akkor mozog ha nagyon muszáj. Ez nem jelenti azt, hogy lomha, sőt. A bundája a hiedelmekkel ellentétben alig igényel gondozást.
2013. febr. 17. 22:27
2/6 anonim válasza:
Még mindíg nevelés kérdése. Bármit kihozhatsz egy kutyából.
Nekünk volt kuvasz kutyusunk. Jó ház örző, okos kutyus volt.
Nagyon jó terelő kutya is. Nyitva hagyhattuk a kaput is a kapu vonala után nem ment ki. Mikor pici voltam és baba kocsiba aludtam a kuvasz befeküdt a babakocsi elé, hogy el ne guruljon.
de még mindig azt mondom, hogy nevelés kérdése.
2013. febr. 17. 23:09
3/6 anonim válasza:
Alapvetően minden kutyánál a nevelés dönt. De nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy melyik fajta mennyire makacs vagy magának való stb.
Egy uszkárt még mindig könnyebb betanítani trükkökre mondjuk, mint egy kuvaszt! Az sem utolsó, hogy melyik mire lett kitenyésztve! Első kutyának semmiképp nem ajánlom egyiket sem.
2013. febr. 17. 23:22
4/6 anonim válasza:
A komondorok kifejezetten kedves, játékos kutyák, még az esetleges korábbi rossz tartás ellenére is könnyen kezelhetőek. Tőlünk nem egyet vittek benti tartásra, gyerek mellé, utólag sem panaszkodtak. Szerintem nincs - és nem is volt - olyan munkakutya, amellyel nehéz együtt dolgozni, máskülönben értelemszerűen nem lettek volna alkalmasak az emberrel való együttműködésre. Szerintem anno a juhászok sem használtak olyan kutyákat, amiktől tartaniuk kellett volna. Emberszerető kutyák, igénylik a gondoskodást.
2013. febr. 18. 11:24
5/6 anonim válasza:
Komondor szrintem a csúcs, bármilyen kutyákat ( nagytestű) figyelembe véve. Nekem volt egy kan komondorom, aki született intelligencia. Csak szuperlatívuszokban lehet róluk beszélni. Nyugis, gyerekszerető, de ugyanakkor játékos is. Kuvaszt nem tartanék, kicsit hisztisek:)a MÁSIK MEG A PULI, a kistestűeknél ő a csúcs:) jellemes, sértődékeny, nagyon könnyen tanítható, és két csirkét is képes elpásztorolni tanítás nélkül. Tiszta tanulmány:)
2013. febr. 18. 14:18
6/6 anonim válasza:
Az én kutyámnak volt egy komondor barátnője,nagyon aranyos volt,és okos.Rozinak hívták,a város szélén laktak az utolsó utcában,az utolsó házban.A kutya szinte állandóan kint volt,így ha sétálni mentünk,sokszor jött velünk.Leült elém,és addig nem engedett tovább,míg nem adtam neki kekszet.Ahányszor ki akartam kerülni,megelőzött,és leült elém,de soha nem bántott.Cuki volt,már elköltöztünk onnan, remélem él még...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!