Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az hogy lehetséges, hogy a...

Az hogy lehetséges, hogy a kutyám bármilyen parancsot megcsinál itthon, mivel tanítottam, de ha idegenek közé megyünk, akkor szinte nem is hallgat rám, olyan mintha semmit sem tudna?

Figyelt kérdés
2013. febr. 18. 16:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

azért van ez, mert minden más eltereli a figyelmét rólad, nem ingerszegény a környezet. mi is sokáig voltunk így, mígnem nem itthon kezdtem el vele tanulni, hanem nyilvános helyeken, és egy idő után megszokja, hogy ott is rád kell figyelnie. nálunk már bárhol bármit megtesz

De az is lehet, hogy egyszerűen nincs kellő tekintélyed a kutya előtt, és ezért tojik a fejedre.

Én minden esetre a helyedben inger gazdag környezetben foglalkoznék vele, hogy megtanulja, hogy a gazdira mindig mindenkor figyelni kell.

2013. febr. 18. 16:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Fokozatosan kell szoktatni ehhez is!

Ha otthon minden jól megy, kezdj el vele ingerszegény környezetben gyakorolni, pl. mezőn v ilyesmi, aztán jöhet szépen fokozatosan minden, a legvégén az inger gazdag környezet.

2013. febr. 18. 17:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A kutyák nagyon jó megfigyelők, és nagyon rossz általánosítók. Ez azt jelenti, hogy mondjuk amikor otthon először megtanítod arra, hogy ül, akkor ő ilyeneket is megjegyez, hogy amikor a gazdi a konyhában a kék házipapucsában, piros pólóban, fehér baseball sapkában egy virslifalatot lóbál a levegőben, miközban a nap már lefelémenőben van, és kellemes palacsinta szag terjed a lépcsőházban, akkor nekem le kell ülnöm és megkapom a falatot.

Ezt az összes mindent le kell pucolni, és azt egy információt meghagyni, hogy amikor a gazdi azt mondja "ül". Tehát először is el kellene kezdened ingerszegényebb környezetben, máshol újra megtanítani neki a dolgokat. Nulláról, mintha sose tudta volna, sok-sok segítséggel.

Aztán ha már megy, akkor kicsir ingergazdagabb helyen, mondjuk út szélén. És szépen fokozatosan el lehet jutni odáig, hogy 15 kutya között is megcsinálja.

Ha pedig ezen túl vagytok, és mégsem csinálja, akkor tényleg tekintélygondok vannak.

2013. febr. 18. 17:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Persze lehetséges,otthon szerintem te nyugodt körülmények között tanitottad,az idegenek neki pedig idegesitő körülmények.Ha azokkal az idegenekkel gyakran találkozol ismertesd meg vele.Viszont amúgy is tudnia kell,ezért szép lassan vezesd be az ingerlő körülményeket.Pl.először megkérsz valakit akit ismer hogy ahol tanitottad mászkáljon.Aztán csináljátok meg ezt már egy kicsit zajosabb helyen,és igy szépen lassan
2013. febr. 18. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!