Lehetséges hogy itthon tanítsam vhogyan agilityzni a kutyimat? Ha igen, pontosan hogy?
Szerintem igen mert én is ezt szeretném kiprópálni, de kellenek hozzá akadályok... Amúgy a szlalomot, libikókát stb. biztos meg lehet, és ha nem gond ajánlanék egy könyvet amibe ezek benne vannak, az a címe, hogy 101 kutya trükk, én is ezt használom ha valamit nem tudok, és nekem bevált, küldök róla képet, hogy ha úgy gondolod felismerd: [link]
De az Alexandrába is meg lehet venni..
Remélem segítettem.
én már csináltam és igen elég hozzá 1 hosszú bot és két vödör
először szoktasd meg a kutyussal azt hogy átmegy a bot felett és ami kor már meg szokta akkor csináld vele vendesen csak légy türelmes és vigyázz hogy ne terelje el semmi a figyelmét
amikor rájött hogy mit akarsz vele akkor már nagyon jól fogja csinálni
az enyém átugrott 2,6 métert
Az agilitynek tökre nem az a lényege elsősorban, h a kutya tud-e szlalomozni, át tudja-e ugrani az akadályt vagy át tud-e menni a pallón. Az agility lényege az ami két akadály között történik: a vezetés technika.
Az agility nem feltétlenül az akadályok tanulásával kezdődik, hanem alapozással.
A kutya tanuljon meg a testjeleidre dolgozni, fordulni - feléd, tőled el, szűken vissza, hátad mögött kerültetést, fa kerültetéseket.
Tudd motiválni, őrüljön meg azért h veled játszhat, dolgozhat. Utána kezdd csak el tanítani az akadályokat. Először csak ugró és kúszó. A léceket ráérsz feltenni, először csak tudja h a két akadályszárny között kell menni, érezzen rá, h itt is a testeddel irányítod, de úgy h neki közben figyelnie kell az aksikra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!