Szuka kutya vartalanítása után mennyit kell várnom hogy elkezdhessünk agilityzni?
Most szept. 8-án (csütörtökön) lesz ivartalanítva a szuka kutyusom, de szeretnék majd menni vele agilityzni. Mennyit kell várnom ahhoz teljesen meggyógyuljon és elkezdhessük?
Köszönöm.! :)
Igen, az agilityvel érdemes pár hetet várni, de mi a nagy sétákat a varratszedés után 2 nappal már ugyanúgy végig csináltuk.
Mondjuk nagyon szépen gyógyult is a sebe, nem piszkálta, pedig a gallér egyáltalán nem volt rajta.
Én mindenképp kivárnám a 2 hónapot (és ki is vártam, nekem labradorom van).
Egy komoly hasi mütétről beszélünk, jó nagy a seb is. Semmi értelme kockáztatni, hogy valami baja legyen.
Mi Pesten lakunk, igaz a város szélén, full zöld övezetben. Ált. mi is másfél, 2 órát sétálunk.
Na jó, lehet, hogy nem egy hét után mentünk ennyi időre, de az biztos, hogy a második héten már mindent ugyanúgy csináltunk.
De a kutyusom tényleg annyira jól viselte az egész procedúrát, hogy le a kalappal..amikor hazaértünk a kórházból, ez a kis szerencsétlen nem akart lefeküdni a gallérban, úgyhogy levettem róla. Egyszer nyúlt a seb felé, de rászóltam, és onnantól soha nem piszkálta. És a műtét után 4-5 órával már jött utánam mindenhová a lakásban:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!