Habilitációs kutyaszakmából meg lehet élni?
Magyarországon miből lehet?
érettségi, ecdl vizsga, elektromüszerész szakma, tanári diploma, mellette egy pincér és bármixer valamint egy állatorvosi szakaszisztens szakma mellett hónapokig voltam munkanélküli. most egy pultba vagyok havi 84ezer ftért úgy h a havi kiadásom úgy h nem tankolok és nem költekezek 91ezer ft!:) szóval a válaszom NEM!
Vagyis trénerként? Nem. Szerintem még a legjobb kiképzők sem kizárólag ebből élnek, arról nem is beszélve, hogy egy tanfolyam nem ad olyan szintű tudást, amivel már bátran vállalhatnál kiképzést. Sok év gyakorlata szükséges, az elméleti felkészültség csak egy alapot ad - azt meg kutyaiskolában, segítőként is meg tudod szerezni.
Én lehet, hogy elvégzem majd, de külföldre készülök, a szakmámat jól kiegészítené egy végzett terápiás kutya, mellékállásként pedig remélhetőleg lesz lehetőségem kutyaiskolában vagy panzióban kisegíteni. Szerintem egy frissen végzett kiképzőre, felmutatható referenciák nélkül kevesen bíznák a kutyájukat.
Mindenki kutyázik már 5 éve, akinek 5 éve van kutyája.
Nekünk pl. mindig volt, mondjuk 10 éves koromtól kezdve már tanítottam a kutyákat sétálni, ülni, feküdni, helyben maradni, apportírozni, szóval ha így nézzük, nekem 17 éves tapasztalatom van, ebből 3 év mentett kutyákkal. Mégsem gondolom, hogy ha elvégzek egy tanfolyamot máris kiképző lesz belőlem, azt meg főleg nem, hogy ebből bevételem lesz, esetleg ebből fogok megélni.
Majd ha lesznek makulátlanul kiképzett kutyáid, több éves kutyaiskolás tapasztalatod, az adott képzési ágon ismernek és elismernek, szerintem akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy átadd a tudásod másnak és pénzt is kérhetsz érte.
Én elvégeztem tavaly Kecskemét az Öveges képzőben. Ebből nem lehet megélni. Sőt már előttem írták tapasztalat kell. Ez csak az alapot adja meg. Külföldön már meg lehet élni. Volt egy csoport társam aki kiment Hollandiába és ott JÓL keres. De itt M.o.-n nem lehet...
Én járok a terápiás kutyámmal órákat látogatni. Nem lehet megélni belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!