Most akkor hogy is van ez a bolhássággal?
Kérdezd meg nyugodtan az állatorvosodat is. Egyébként vannak olyan spot on-ok amik már kialakult bolhásság esetén is hatásosak, ez persze függ a bolhafertőzés mértékétől, és vannak olyanok amik távol tartják a külső élősködőket (egy fajtát, többet vagy mindet)
Erős bolhafertőzöttség esetén egy fürdető oldatot szoktak alkalmazni, utána esetleg spot on cseppet.
Minden attól függ mióta és mennyire bolhás, és hogy az adott szer mire alkalmas!
Az orvos azt mondta, ettől emúlik. Mindig spot-ont vettünk, csak régebben nem figyeltem hogy mi történt aztán mert kicsi voltam.
Ezek (kutyáé meg a mcaskáé) bolha, kullancs, szúnyog és még egy-két élősködő ellen jók.
Azt nem tudom mi számít erős fertőzöttségnek. Eddig nem vakarózott, most vakarózik és ha széthúzom a szőrt és várok egy kicsit akkor látok egy-két bolhát... És rá van írva a szerre hogy elpusztítja őket és távoltartja. Mostmár feladom, de egy kinti macskát elég nehéz megfürdetni... A NeoStomosant ajánlották, csak nem tudom hogy hol lehet kapni...
Utolsó hozzászólónak nagyon igaza van!
Ki kell zárni a visszafertőződés lehetőségét! Vannak piretrin vagy permetrin hatóanyagú szerek spray formájában azzal kell kezelni a kutyaház belsejét. Fontos hogy ne por legyen hanem spray!!!!
ha a spot on nem válik be fürdetőt kell venni (szintén állatorvosnál)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!