Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Most akkor hogy is van ez a...

Most akkor hogy is van ez a bolhássággal?

Figyelt kérdés
Olvastam "bolhás" kérdéseket, hogy mit csináljanak ha bolhás a kutya, vakarózik, stb. Mindenki azt mondta, takjon rá spot-ont vagy nyakörvet. Amikor meg én írtam hogy raktam spot-ont és még mindig bolhás, akkor azt mondták, hogy hát persze mert az csak távoltartja (pedig a csomagoláson is elpusztítás van írva) és előtte meg kell fürdetni bolhairtós szerrel. Akkor a többieknek miért nem mondta senki, hogy spot-on előtt ezt kell tenni? Mi az igazság? Ha tudtok, linkelhetnétek is valamilyen erről szóló, megbízható forrást mert már nagyon nem vágom! :(
2009. szept. 3. 16:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg nyugodtan az állatorvosodat is. Egyébként vannak olyan spot on-ok amik már kialakult bolhásság esetén is hatásosak, ez persze függ a bolhafertőzés mértékétől, és vannak olyanok amik távol tartják a külső élősködőket (egy fajtát, többet vagy mindet)

Erős bolhafertőzöttség esetén egy fürdető oldatot szoktak alkalmazni, utána esetleg spot on cseppet.

Minden attól függ mióta és mennyire bolhás, és hogy az adott szer mire alkalmas!

2009. szept. 3. 16:54
 2/4 A kérdező kommentje:

Az orvos azt mondta, ettől emúlik. Mindig spot-ont vettünk, csak régebben nem figyeltem hogy mi történt aztán mert kicsi voltam.

Ezek (kutyáé meg a mcaskáé) bolha, kullancs, szúnyog és még egy-két élősködő ellen jók.

Azt nem tudom mi számít erős fertőzöttségnek. Eddig nem vakarózott, most vakarózik és ha széthúzom a szőrt és várok egy kicsit akkor látok egy-két bolhát... És rá van írva a szerre hogy elpusztítja őket és távoltartja. Mostmár feladom, de egy kinti macskát elég nehéz megfürdetni... A NeoStomosant ajánlották, csak nem tudom hogy hol lehet kapni...

2009. szept. 3. 16:59
 3/4 anonim válasza:
100%
Egy állatorvos egyszer azt mondta: nem az állatnál kell kezdeni a bolhaírtást, hanem a tartózkodási helyei között kell szétnézni, aztán a kutyusnál lehet folytatni! Remélem ez segít!
2009. szept. 3. 17:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Utolsó hozzászólónak nagyon igaza van!

Ki kell zárni a visszafertőződés lehetőségét! Vannak piretrin vagy permetrin hatóanyagú szerek spray formájában azzal kell kezelni a kutyaház belsejét. Fontos hogy ne por legyen hanem spray!!!!

ha a spot on nem válik be fürdetőt kell venni (szintén állatorvosnál)

2009. szept. 4. 12:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!