Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tudhat ekkorára megnőni...

Hogy tudhat ekkorára megnőni egy kutya, hisz az őse sem volt nagyobb ő mégis honnan szedte akkor ezeket az adottságokat?

Figyelt kérdés
a napokban találkoztam azt hiszem életemben először közvetlen közelről bernáthegyi kutyával. azt tudtam, gondoltam és számítottam rá hogy nagy de hogy ennyire..azt nem. látok kutyákat nap mint nap de ezek tényleg hatalmasak voltak. széles fejük, testük, fura volt nekem legalábbis hogy ezek ekkorára nőnek. azon gondolkodtam el hogy hogy alakulhattak ilyen nagyra ha az ősük, a farkas sem volt ekkora. az pedig a kezdetek, az "ősállat" amiből a kutyafélék fejlődtek..mert azt még megértem ha fordítva igaz hogy kisebb kisebb kutyák alakultak ki de hogy még az őseinél is sokkal nagyobbak markánsabbak az hogy lehet? ha elvileg onnan indult minden kutya. bár farkassal még nem találkoztam ilyen közelről, szóval lehet butaságokat beszélek nem hiszem hogy az megvan akkora mint egy bernáthegyi...ugye?
2009. szept. 3. 14:01
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Ezt hívják evolúciónak, ahogy az egysejtűből bálna lesz. A kutyáknál erre rásegített az ember a mesterséges kiválasztással. Ha mindig a legnagyobbakat pároztatjuk, akkor az ő génjeik öröklődnek és néhány generáció után már szemmel látható eredményt lehet elérni.
2009. szept. 3. 14:12
 2/29 A kérdező kommentje:
ugyan, figyelj már, ha ezt vesszük alapul már rég nem olyan emberkék mászkálnának a Földön mint most hanem a legtökéletesebb legszebb, tiszta izom emberkék, mégsem...
2009. szept. 3. 14:20
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

ajjaj.... a bernáthegyi és a farkas baromi messze állnak egymástól időben....

a válasz egyébként a szelekció....ahogyan az manapság teszik a kis méretű kutyákkal...mindig a legnagyobbakat tenyésztették tovább...ahogyan most sajnos a legkisebbeket :(

egyébként egy farkas nagyobb mint gondolnád!...pláne táli bundával!

2009. szept. 3. 14:21
 4/29 anonim ***** válasza:
Pedig jól tudja az első válaszoló. Szelektáltak, nagy testűnél méretre. Ha nem szelektáltak volna, akkor fajták sem alakultak volna ki. Képzeld el, akkor mindegyik olyan lenne, mint a farkas. A bernáthegyinek kinézetre már köze nincs a farkashoz. Ugye? :)
2009. szept. 3. 14:22
 5/29 anonim ***** válasza:

a különbség az emberekhez képest hogy az ember önálló döntés alapján szaporodik, a kutya pesgi emberi szelekció alapján!!!!!!

nagyon nem mindegy....Hitler bácsi próbálkozott anno a tökéletes árja megteremtésével...na az volt kb. ilyen. Annak eredménye valóban a legszebb legokosabb legizmosabb (és "legárjább") lett volna az eredménye....de hát ugye az emberi szabadás joga ez nem engedheti!

2009. szept. 3. 14:23
 6/29 anonim ***** válasza:
bocsi kicsit hülyén fogalmaztam fáradt vagyok......
2009. szept. 3. 14:24
 7/29 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem két részre kell választani az kutyákat. Első részük azok a fajták akik meguktól alakultak ki. Ezenek általánban arányos testük van és semmi extra. Azok általában közepes méretűek. Mert a természetben nekik ez a legjobb. A másik csoport amit az emberek álmodtak meg, sokszor a kutya jólétére nem gnodolvál olyan tulajdonságokat erősítettek meg benne amiktől szenved is (pl nyomott orrú kutyák. Ez szerintem önzőség... De ez csak egy vélemény.

Nem tudom hogy a bernáthegyi melyik csoportban van de rendszerint ezeknek a kutyáknak az ősei is "normálisak" tehát közel sem ekkorák voltak mint most. Aztán valaki megálmodik valami hülyeséget pl hogy a kutya egy nyomott orrú, gülü szemű izé legyen és akkor az alomból mindig azt a kutyát tenyészti tovább akinek a léegrövidebb orra van és stb...

2009. szept. 3. 14:47
 8/29 anonim ***** válasza:
Minden fajtatiszta kutyát kitenyésztettek hiszen a homogén génkészlet feltételez némi tudatosságot...persze lehet egy másik csoport a keverékek, de azok is fajtatiszta kutyákból lesznek tehát annyira nem is másik csoport.
2009. szept. 3. 14:51
 9/29 anonim ***** válasza:

Előző voltam:

Hozzátenném még, hogy a domesztikáció minek hatására a farkasból kutya lett szintén egy ember által koordinált folyamat, tehát magától kialakult kutyafajta nem igazán van

2009. szept. 3. 14:53
 10/29 anonim ***** válasza:
De igen... Sok fajta alakul magától egy adott helyen. Aztán persze amikor valaki felfedezi őket és egységesíti őket, megvizsgálja hogy valóban fajtatiszták-e. Ilyen pl a mudi. Magától alakult ki az egységes forma, aztén valaki felfedezte és elkezdte tenyészteni hogy bizonyítani tudja a fajtatisztaságukat. Aztán pár generáció utn bebizonyosodott hogy ez egy fajta. Akkor bejegyezték muidnak. Sok fajtát előbb megálmodtak és aztán "megcsinálnak", de azokon akik maguktól alakultak ki, csak kicsit egységesíteni szoktak, javítgatni.
2009. szept. 3. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!