Hogy tudhat ekkorára megnőni egy kutya, hisz az őse sem volt nagyobb ő mégis honnan szedte akkor ezeket az adottságokat?
ajjaj.... a bernáthegyi és a farkas baromi messze állnak egymástól időben....
a válasz egyébként a szelekció....ahogyan az manapság teszik a kis méretű kutyákkal...mindig a legnagyobbakat tenyésztették tovább...ahogyan most sajnos a legkisebbeket :(
egyébként egy farkas nagyobb mint gondolnád!...pláne táli bundával!
a különbség az emberekhez képest hogy az ember önálló döntés alapján szaporodik, a kutya pesgi emberi szelekció alapján!!!!!!
nagyon nem mindegy....Hitler bácsi próbálkozott anno a tökéletes árja megteremtésével...na az volt kb. ilyen. Annak eredménye valóban a legszebb legokosabb legizmosabb (és "legárjább") lett volna az eredménye....de hát ugye az emberi szabadás joga ez nem engedheti!
Szerintem két részre kell választani az kutyákat. Első részük azok a fajták akik meguktól alakultak ki. Ezenek általánban arányos testük van és semmi extra. Azok általában közepes méretűek. Mert a természetben nekik ez a legjobb. A másik csoport amit az emberek álmodtak meg, sokszor a kutya jólétére nem gnodolvál olyan tulajdonságokat erősítettek meg benne amiktől szenved is (pl nyomott orrú kutyák. Ez szerintem önzőség... De ez csak egy vélemény.
Nem tudom hogy a bernáthegyi melyik csoportban van de rendszerint ezeknek a kutyáknak az ősei is "normálisak" tehát közel sem ekkorák voltak mint most. Aztán valaki megálmodik valami hülyeséget pl hogy a kutya egy nyomott orrú, gülü szemű izé legyen és akkor az alomból mindig azt a kutyát tenyészti tovább akinek a léegrövidebb orra van és stb...
Előző voltam:
Hozzátenném még, hogy a domesztikáció minek hatására a farkasból kutya lett szintén egy ember által koordinált folyamat, tehát magától kialakult kutyafajta nem igazán van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!