Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan ismerem fel, hogy egy...

Honnan ismerem fel, hogy egy nagytestű kutya barátságos?

Figyelt kérdés

Kistestű kutyám van. Igyekszem a legjobb tudásom szerint nevelni. Fennell módszerét alkalmazom, tehát én vagyok a vezér. Minden ok vele, nem ugrál rám ha megjövök, nem húzza a pórázt, mindig jön ha hivom, mindenhova vihetem.

Néha jó lenne elengedni futkosni a parkban. Eddig csak csendes helyeken mertem elengedni, ahol épp nincs nagytestű kutya. A kistestű kutyáktól nem fél azonnal elkezd velük játszani. Ha barátságos nagytestű kutyával találkozik, akkor egy kicsit megijed, rögtön hanyattvágja magát - igy megadj magát. A probléma a szocializálatlan nagykutyákkal van. Kétfélével találkoztam:

1. megkergeti, (a nagytestű játszani akar, az én kutyám megijed és elszalad előle, legtöbbször hozzám)

2. megtámadja az én kutyámat.

Ha az első esettel talákozom, akkor egy kicsit megijedek, de rögtön magamhoz hivom, és felkapom.

Sajnos volt már rá példa, hogy egy nagyobb kuya megtámadta a kutyámat. Akkor épp pórázon volt, valamit vizsgálgatott a füvön. Ott álltam mellette. Egyszercsak előbukkan a semmiből egy fekete középméretű kutya, aki morogva rohan felénk, szerencsére gyorsan reagátlam, és felkaptam a kutyámat. A kutya után jött a gazdája, hogy nem-e esett baja az én kutyámnak. Szóhoz se tudtam jutni, olyan dühös voltam. Tudta, a gazdája, hogy a kutya támagós (vagyis nem nevelte meg), és nem kötötte meg! Ott fityegett a kezében a póráz.

Szeretem nézni, ahogy a kutyám eljátszik a saját súlycsoportjával, illetve egyik nagytestű haverjával. Nem kell még összebarátkoztatni más kutyákkal, megvannak a barátai. Csak azt szeretném megtudni, hogy hogyan kezeljem az ilyen helyzeteket, hogy nyugodtan sétálhassak kutyások között anélkül, hogy attól kéne félnem, hogy hátulról megtámadnak, vagy egy játékosnak tűnő nagykutya meg ne kergesse.

2009. szept. 2. 18:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
80%
Onnan, hogy hegyezi a fülét és csóválja a farkát. Ha egy kutya támadni készül, be van húzva a farka, és vízszintesen áll a füle. Amíg egy kutya nem látja meg a te kutyádat, addig ránézésre nem lehet megállapítani, hogy barátságos lesz vagy sem.
2009. szept. 2. 18:58
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyám nem olyan kicsi, mudim van, de én is kerültem már olyan helyzetbe, hogy a német juhász póráz nélkül volt, a gazdája beszélgetett és közben a kutya megtámadta az enyémet. Sajnos az ilyen helyzeteket nem nagyon lehet elkerülni, figyelni kell, én gyakran megérzem, nem tudom honnan, hogy ha nem barátságos, talán a testbeszéde apró változásait veszem észre tudat alatt. Az szerintem nem baj, ha megkergetik, az én kutyám kifejezetten szereti, ha más (akár sokkal nagyobb)kutyák játékból kergetik, de ha látod, hogy kellemetlen neki, akkor vidd el onnan.
2009. szept. 2. 19:00
 3/19 anonim ***** válasza:
66%
Az én kistestű kutyámat 2 hete megtámadta egy nagy kutya, a gerince sérült, lebénult a két hátsó lába és sajnos azt kell mondjam az én hibám mert én nem félek a kutyáktól megszoktam hogy az olyan kutyák (kicsi vagy nagy) akit emberek közé, nyilvános helyre engednek megvan nevelve de tévedtem és egy életre szóló, nagyon fájdalmas leckét kaptam. Sajnos egy (idegen) kutya kiszámíthatatlan, erre a kuytára is azt mondta a tulajdonos hogy még sosem történt ilyen barátságos, jámbor kutya de valami miatt még is támadott, és sokszor hallani ilyeneket hogy kedves kutya megvadul, talán egy szagtól, egy mozdulattól nem lehet tudni. Én annyira megijedtem hogy megfogatam többet kinem viszem a házból az állatokat mert mégegyszer nem tudnám elviselni. Persze most nem azt mondom hogy te se vidd ki, hanem hogy nagyon figyelj és ha nagy kutya jönn inkább vedd fel a tied amíg meg nem bizonyosodsz hogy nem akarja bántani. De sajnos egy nagy kutya játék közben is sérülést tud okozni mert nem tudja felmérni hogy ő mennyivel nagyobb és erősebb.
2009. szept. 2. 19:12
 4/19 A kérdező kommentje:

kellemetlen neki is. olyankor egényen máshogy fut. behúzza a farkát, még véletlenül sem hagyja, hogy megközelitse a másik kutya. ha játszik, akkor az egészen más. nem húzza be a farkát, és néha bevárja a másik kutyát, aztán bunyóznak.

köszönöm a válaszokat.

2009. szept. 2. 19:16
 5/19 A kérdező kommentje:

bocsi harmadik válaszoló, nem vettem észre a válaszodat. nagyon sajnálom a kutyusodat. voltam tanúja hasonló helyzetnek, de nem az én kutyám volt az áldozat. azért is féltem.

akkor résen leszek, és ha lehet kikerülök minden ismeretlen kutyát. jobb, ha el se engedem, csak ott ahol tuti nincs kutya

2009. szept. 2. 19:26
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Kedves első, a kutya nem csak félelmből támadhat... Egy bátor beterpesztő és fület hegyező, farkat felcsapó kutya is megtmádhat... És az nem fél...
2009. szept. 2. 20:38
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kutya agresszióból támad és nem félelemből annak jellegzetes jele a vicsorítás, rövid szőrű ebnél pedig látszik hogy felborzolja a szőrt a hátán.

Az én közép termetű kutyám soha nem bántana senkit csak annyira játékosan bamba, hogy tudom, nem mindig van tekintettel a méretbeli különbségekre, épp ezért nem is szoktam odaengedni csak a rátermettebb kiskutyákhoz. Mindenkinek így kellene cselekednie..

2009. szept. 2. 21:42
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van otthon egy könyvem amiben le van rajzolva, hogy alakul a kutya füle, szája ha támad. És ott a félelemnél is vicsorít, csak máshogy... De végülis mindegy, csak azt akartam mondani, hogy nem csak behúzott farokkal félelemből támadhat.
2009. szept. 2. 23:01
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Meg ezek szerint ha mondjuk az én kutyám nem vicsorít a akkor félelemből támad? Mert amikor megvéd éjszaka az utcán akkor még sosem vicsorított, csak ugat szétterpesztett lábbal, kihúzva magát. Meg a többi kutyának sem szokott vicsorítani néha összekapnak, pedig ő nem fél tőlük.
2009. szept. 2. 23:04
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Én csak annyit szeretnék mondani, hogy ha a kutyád visszamenekül hozzád, SOHA NE VEDD FEL A KARODBA! Ez a legrosszabb, amit tehetsz!

1) Ezzel a kutyában erősíted a félelmét.

2) Ha a másik kutya komolyan támadni akar, akkor fel fog ugrani az öledben lévő kutyához, te is súlyosan megsérülhetsz. Ha meg a tied visszakap, visszaharap, és a karoddal visszatartod, borzalmas és veszélyes gubanc alakul ki.

Ha ilyen van, indulj el a kutyával. Ha lehet, pórázt ne rakj rá, mert a pórázon lévő + póráz nélküli kutya nagyobb eséllyel verekedik össze, mint két póráz nélküli. Különösen igaz ez, ha a kutya flexin van.

2009. szept. 2. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!