Honnan ismerem fel, hogy egy nagytestű kutya barátságos?
Kistestű kutyám van. Igyekszem a legjobb tudásom szerint nevelni. Fennell módszerét alkalmazom, tehát én vagyok a vezér. Minden ok vele, nem ugrál rám ha megjövök, nem húzza a pórázt, mindig jön ha hivom, mindenhova vihetem.
Néha jó lenne elengedni futkosni a parkban. Eddig csak csendes helyeken mertem elengedni, ahol épp nincs nagytestű kutya. A kistestű kutyáktól nem fél azonnal elkezd velük játszani. Ha barátságos nagytestű kutyával találkozik, akkor egy kicsit megijed, rögtön hanyattvágja magát - igy megadj magát. A probléma a szocializálatlan nagykutyákkal van. Kétfélével találkoztam:
1. megkergeti, (a nagytestű játszani akar, az én kutyám megijed és elszalad előle, legtöbbször hozzám)
2. megtámadja az én kutyámat.
Ha az első esettel talákozom, akkor egy kicsit megijedek, de rögtön magamhoz hivom, és felkapom.
Sajnos volt már rá példa, hogy egy nagyobb kuya megtámadta a kutyámat. Akkor épp pórázon volt, valamit vizsgálgatott a füvön. Ott álltam mellette. Egyszercsak előbukkan a semmiből egy fekete középméretű kutya, aki morogva rohan felénk, szerencsére gyorsan reagátlam, és felkaptam a kutyámat. A kutya után jött a gazdája, hogy nem-e esett baja az én kutyámnak. Szóhoz se tudtam jutni, olyan dühös voltam. Tudta, a gazdája, hogy a kutya támagós (vagyis nem nevelte meg), és nem kötötte meg! Ott fityegett a kezében a póráz.
Szeretem nézni, ahogy a kutyám eljátszik a saját súlycsoportjával, illetve egyik nagytestű haverjával. Nem kell még összebarátkoztatni más kutyákkal, megvannak a barátai. Csak azt szeretném megtudni, hogy hogyan kezeljem az ilyen helyzeteket, hogy nyugodtan sétálhassak kutyások között anélkül, hogy attól kéne félnem, hogy hátulról megtámadnak, vagy egy játékosnak tűnő nagykutya meg ne kergesse.
kellemetlen neki is. olyankor egényen máshogy fut. behúzza a farkát, még véletlenül sem hagyja, hogy megközelitse a másik kutya. ha játszik, akkor az egészen más. nem húzza be a farkát, és néha bevárja a másik kutyát, aztán bunyóznak.
köszönöm a válaszokat.
bocsi harmadik válaszoló, nem vettem észre a válaszodat. nagyon sajnálom a kutyusodat. voltam tanúja hasonló helyzetnek, de nem az én kutyám volt az áldozat. azért is féltem.
akkor résen leszek, és ha lehet kikerülök minden ismeretlen kutyát. jobb, ha el se engedem, csak ott ahol tuti nincs kutya
Ha a kutya agresszióból támad és nem félelemből annak jellegzetes jele a vicsorítás, rövid szőrű ebnél pedig látszik hogy felborzolja a szőrt a hátán.
Az én közép termetű kutyám soha nem bántana senkit csak annyira játékosan bamba, hogy tudom, nem mindig van tekintettel a méretbeli különbségekre, épp ezért nem is szoktam odaengedni csak a rátermettebb kiskutyákhoz. Mindenkinek így kellene cselekednie..
Én csak annyit szeretnék mondani, hogy ha a kutyád visszamenekül hozzád, SOHA NE VEDD FEL A KARODBA! Ez a legrosszabb, amit tehetsz!
1) Ezzel a kutyában erősíted a félelmét.
2) Ha a másik kutya komolyan támadni akar, akkor fel fog ugrani az öledben lévő kutyához, te is súlyosan megsérülhetsz. Ha meg a tied visszakap, visszaharap, és a karoddal visszatartod, borzalmas és veszélyes gubanc alakul ki.
Ha ilyen van, indulj el a kutyával. Ha lehet, pórázt ne rakj rá, mert a pórázon lévő + póráz nélküli kutya nagyobb eséllyel verekedik össze, mint két póráz nélküli. Különösen igaz ez, ha a kutya flexin van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!